Dit Android toetsenbord vormt zich om jouw vingers [video]

Touch-typen op een tablet
We kennen natuurlijk al Swype, waar je met 1 vinger woorden kan typen zonder steeds deze op te hoeven tillen. Van dezelfde makers is er nu Dryft, wat bedoeld is voor de meer hardcore tiep-miep.

De meeste mensen die blind typen, vertrouwen op de tweee ‘bubbeltjes‘ op de F en de J om hun vingers goed te plaatsen. Op een touch-screen heb je die luxe dus niet, en is het een stuk lastiger om tekst uit je vingers te trekken. Daar is nu Dryft voor Android voor. Die plaatst het toetsenbord zo, zodat ongeacht de houding van je handen de toetsen altijd goed uitkomen.

Dat doet Dryft niet een keer, ook tijdens het typen verschuiven de toetsen onder je vinger zodat je nooit meer mis-typt. Schijnbaar werkt het systeem goed genoeg om tot 80 wpm aan te kunnen. Dryft gebruikt allerlei inputs om te voelen waar welke vinger zit, tot aan de accelerometer aan toe om te voelen of het tablet trilt of niet (en dus of de vingers slechts rusten op de toetsen of dat ze aangeslagen worden).

Als dit systeem goed werkt zou het een hoop mensen helpen die dagelijks veel tekst moeten produceren, en nu dus verplicht zijn om een laptop of een extern toetsenbord te gebruiken. Nu alleen nog een vergelijkbaar systeem naar iOS en Windows Phone krijgen.

[gv data=”9EAi5Hxoovo”][/gv]

No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *