De Pavlov Poke: schoktherapie voor Facebook-verslaving

En dat doet au, zo'n Pavlov-poke
Uiteraard is al die nieuwe techniek best leuk. Je kan nu met je vrienden in contact blijven waar je maar wilt, en de leukste momenten delen. Maar soms moet je er even aan herinnerd worden om niet al je tijd op Facebook door te brengen.

De twee MIT-studenten Robert R. Morris en Dan McDuff zaten erg veel op sociale media. Eigenlijk vonden ze dat ze er maar eens van af moesten kicken, maar zoals elke verslaving zou dat niet makkelijk zijn. Het was immers erg verleidelijk om tijdens zware studeersessies even snel op Facebook te kijken. Dus wilden ze zichzelf een soort van Pavlov-reactie aanleren om de website links te laten liggen

Het begon allemaal als een grap, volgens eigen zeggen. Ze hadden een apparaatje gemaakt dat naar je browse-gedrag keek, en zodra er teveel Facebook in voorkwam zou je een kleine elektrische schok krijgen. Niets dodelijk, maar genoeg om au te doen en even je hersens wakker te schudden. Hopelijk zou je dan op een gegeven moment de website links laten liggen.

Of het gewerkt heeft en of dit ding ooit voor consumenten te koop zal worden is niet bekend. Wij vragen ons alleen af wat er meer kostbare studietijd op heeft geslokt: het maken van een schokapparaat om hun verslaving tegen te gaan, of af en toe even op Facebook kijken.

[gv data=”eH2PEBGPXwk”][/gv]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *