Bitcoin schiet wederom naar recordhoogte

Bitcoin
Er is geen vinger op te leggen.

De meest spraakmakende cryptomunt is ook meteen de meest verwarrende. Wat moet je immers met een munt die elke week enorm van prijs schiet? Dat Bitcoin nog lang niet klaar is met records breken werd dit weekend duidelijk. De virtuele munt pakte afgelopen nacht een piek naar 6.300 dollar.

Enkele weken geleden lag de waarde van Bitcoin nog op zo’n 5.000 dollar. De cryptocurrency heeft sinds januari van dit jaar een enorme stijging van 5.000% gemaakt. Het is het zoveelste record voor Bitcoin dit jaar. Vermoedelijk hebben duizenden investeerders de munt enkele maanden geleden verkocht, toen Bitcoin zo’n 3.500 dollar waard was. Weer duizenden investeerders toen de munt 4.000 dollar waard werd. Investeerders die de munt vasthielden, of de munt destijds gekocht hadden, zullen de Bitcoin nu weer dumpen en cashen. Long-term investeerders houden de Bitcoin vast in de hoop op nog meer waardevermeerdering. Bitcoin-gebruikers van het eerste uur die de munt nu nog hebben zijn simpelweg miljonair.

Laat je echter niet gek maken door de cijfers. Niemand weet immers wat de munt gaat doen. Het kan de hoogste piek ooit zijn, of wellicht volgt er over een maand of twee een nieuw record. Feit is dat het een vreemde gewaarwording blijft, die Bitcoin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *