Apple verrast en komt met goedkope iPhone-modellen

iPhone
Met het nieuwe instapmodel wil het bedrijf een grotere doelgroep aanspreken.

Het heeft er veel van weg dat Apple volgend jaar met maar liefst drie nieuwe iPhone-modellen op de markt komt. Volgens de doorgaans goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities worden twee modellen een stuk goedkoper dan dat we van Apple gewend zijn.

De twee goedkoopste toestellen worden hoogstwaarschijnlijk voorzien van een standaard LCD-scherm en beschikken over dezelfde afmetingen als de iPhone 7 en 7 Plus. Met de standaard 4,7 inch-versie moeten er meer consumenten overstag gaan om een iPhone in huis te halen. Om te verduidelijken dat het hier gaat om goedkopere modellen, gaat Apple deze aanduiden als de iPhone 7s en 7s Plus, dus geen hoofdletter.

Mocht Apple daadwerkelijk dit idee doorzetten, dan verwacht Kuo dat het kleine instapmodel gaat zorgen voor 30 tot 35 procent van de verkopen van nieuwe iPhones in het fiscale jaar van 2017. Van de 5,5 inch-versie is de verwachting dat deze met een percentage van 10 tot 15 procent veel minder populair zal zijn.

Alhoewel een goedkoper model redelijk succesvol is gebleken met de iPhone 5C en iPhone SE, is het voor het eerst dat er twee nieuwe en relatief goedkope modellen gepresenteerd gaan worden. Om verwarring te voorkomen, gaat de meest krachtige iPhone in 2017 naar verluidt de iPhone 8 heten. Dit wordt dan het enige model met een haarscherp OLED-scherm.

De presentatie van de nieuwe iPhone-modellen laat nog een tijdje op zich wachten, maar alles wijst erop dat Apple doorheeft dat het met iets nieuws moet komen om relevant te blijven in de smartphonemarkt. Of een volledig glazen iPhone de oplossing is, betwijfelen we echter.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *