Apple Store app krijgt nieuwe, spraakmakende functie

Apple
Spraakmakend in de letterlijke zijn van het woord.

Apple heeft een nieuwe update doorgevoerd in de Apple Store app. Gebruikers op iOS-apparaten zullen merken dat het voortaan mogelijk is om stemcommando’s te gebruiken om producten te zoeken.

Roep ‘MacBook’ of ‘iPad’ en de app brengt je naar het desbetreffende product. Geen idee wat het nut is om een zoekfunctie met de stem naar de app te brengen. Het is nu niet zo dat je tijdens het autorijden gaat zoeken naar een bepaalde MacBook. Ook kunnen we ons niet voorstellen dat dit sneller gaat werken dan een snelle zoekopdracht met de hand.

De stemfunctie is beschikbaar vanaf versie 5.1 van de applicatie. Met de Apple Store app kun je Apple producten zoeken, vergelijken, maar ook op zoek gaan naar accessoires. Je kunt overigens net zo goed de mobiele site van het techbedrijf gebruiken, want hoe vaak zul je een dergelijke app raadplegen? Bovendien is het wéér een applicatie op je smartphone. Wie niet om ruimte verlegen zit op zijn of haar iOS-device zal zich ongetwijfeld niet druk over maken. (via 9to5Mac)

4 Comments

  1. “want hoe vaak zul je een dergelijke app raadplegen? Bovendien is het wéér een applicatie op je smartphone.”

    wéér een applicatie? De app store?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *