Apple op zoek naar extra personeel voor iWatch

Apple's iWatch - impressie
Interesse in dat veelvuldig besproken slimme horloge van Apple? Geduld. Eerdere berichten wezen er al op dat hij waarschijnlijk pas in de tweede helft van 2014 op de markt komt, maar ze zijn in Cupertino wel ‘agressief personeel aan het werven’.

Dat schrijft de Financial Times. Bronnen melden aan de krant dat Apple actief nieuw talent aan het binnenhalen is, wat duidt op a) het feit dat ze de horloge druk aan het ontwikkelen zijn en b) dat ze het niet op eigen kracht kunnen en graag wat meer expertise binnenhalen van mensen die al ervaring hebben met dergelijke engineering.

Recentelijk werd de CEO van Yves Saint Lauren ingelijfd door Apple om binnen het bedrijf aan speciale projecten te werken. De modegoeroe zal waarschijnlijk meedenken met de ‘tientallen ingenieurs’ die nu aal aan het slimme horloge werken.

En terwijl Apple op zijn vroegst in de tweede helft van 2014 met een slim horloge komt, is de weg voor concurrenten Sony, Microsoft en kleinere spelers zoals Pebble vrij om de markt voor smartwatches alvast te verdelen. Dat gaat nog een interessante strijd worden.

No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *