Apple It’s showtime: dit kondigde Apple vandaag aan

Apple-streaming-its-show-time
Welke dienst ga jij het meest gebruiken?

Toen Apple voor vandaag, 25 maart 2019, het event ‘It’s show time’ aankondigde waren de geruchten niet van de lucht. In dit artikel zetten we alle diensten op een rij die Apple vanavond presenteert. Om 18 uur Nederlandse tijd verscheen topman Tim Cook op het podium. Na een introductie over de groei van het gebruik van services maakt hij door middel van de ‘service’ van het magazine-schap in de supermarkt een bruggetje naar de eerste onthulling van vanavond.

Apple News +
Met deze eerste dienst biedt Apple op één plaats alle magazines uit Amerika aan. De selectie wordt gemaakt door personeel van Apple. Overigens wordt deze dienst meer dan ‘copy-paste’. Zo worden visuele elementen ‘vertaald’ voor in de iPhone of iMac. Ook brengt Apple aanvullende effecten (zoals bijvoorbeeld bewegende voorpagina’s) aan in de magazines. Inmiddels zijn de diensten al verkrijgbaar in Amerika en Canada. De kosten bedragen $ 9,99. Het is nog niet duidelijk of deze service op termijn naar Nederland komt.

Apple Card
De volgende onthulling betreft ook een product dat deels (nog) niet relevant is voor de Nederlandse markt. Apple Pay is namelijk nog niet beschikbaar in Nederland. Door introductie van een digitale betaalkaart, de Apple Card moet het gebruik van geld simpel houden bij Apple Pay. Zo kun je jouw eigen betaalpatronen en betaalgedrag analyseren via de App. Apple benadrukt dat privacy veilig is. Men bewaart geen persoonsgegevens. Naast de digitale kaart komt er ook een fysieke titanium kaart. Deze wordt wellicht wel in Nederland uitgebracht.

Apple Arcade
De volgende dienst wordt ingebouwd in de Apple Store. Deze betaalde service wordt in de herfst in 150 landen, waaronder waarschijnlijk ook Nederland, uitgebracht. In Arcade kun je vanaf dat moment zo’n 100 games vinden die je zonder advertenties moet kunnen spelen. De prijs van de dienst is nog niet bekend. Apple investeert in elk geval honderden miljoenen in de dienst.

Apple TV +
Waar iedereen vooral naar uitkeek was de tv- en video streamingdienst van Apple. Deze is inderdaad aangekondigd. Men wil op 1 plek televisie-series, films, sport, kinderseries en nieuwe films samenbrengen. In Amerika is daar ook kabel-tv bij gevoegd. De vraag is of we ook in Nederland de kabelaars kunnen vinden in het Apple pakket. De dienst wordt in de herfst in 100 landen gepresenteerd. Apple kondigt aan dat zij deze App zien als veel meer dan een streaming-service. Topman Tim Cook kondigt dan ook, zonder specificaties, aan dat er nog veel meer plannen gemaakt worden om de service uit te rollen.

apple-video-tv-streaming

Daarmee zijn alle officiële nieuwe diensten gepresenteerd. De sterren die Apple heeft aangetrokken sloten af met voorproefjes en uitleg van wat zij voor Apple hebben gemaakt of gaan maken. Zo is onder andere een samenwerking met de makers van Sesamstraat aangekondigd. Daarnaast lijken er veel maatschappelijke thema’s centraal te staan. Zo komt er een productie over gelijkheid tussen man en vrouw, maar ook een serie over succesvolle immigranten in Amerika. Daarnaast kondigen makers van Sesamstraat aan dat zij voor Apple een nieuwe interactieve en educatieve kinderserie hebben ontwikkeld. Ook komt er een nieuwe ochtendshow, The Morning Show.

Inmiddels maakte Oprah Winfrey bekend dat zij voor Apple TV documentaires zal maken, onder andere over seksuele intimidatie op het werk. Daarnaast maakt ze een interviewserie ‘The Book Club’, waarmee zij in gesprek gaat met auteurs van spraakmakende boeken.

De livestream is om 19..50 afgelopen. Uiteraard houden we je de komende tijd op de hoogte van de details van de diverse diensten.

Update 10:09 (15-04-2019): De alinea over Apple Arcade bevatte foutieve informatie. Arcade zal een betaalde abonnementendienst worden en wordt dus niet gratis.

8 Comments

 1. Grappig allemaal en ideen zijn goed.

  Creditcard oplossing en “daily cash” zijn super ( kwa veiligheid … op krediet kopen is zowiezo nie slim … maar handig voor itunes en vakantie bv )

  Maar om er nu een “amazing” show aan te wijden gaat wat ver.

  • Het bleef inderdaad niet echt hangen. Eerste gevoel is ook dat het allemaal wel erg braafjes en moraliserend wordt. Ben benieuwd hoe ze dat in de games gaan oplossen :).

  • @dgh74: dat van die magazines vind ik ook wel cool, zeker voor het maandbedrag. Het nadeel is dat je het leest op een apparaat met een scherm. Voor mij zijn magazines juist even een ontvluchting van het constant turen naar een display. Maar ja, op een e-reader heb je natuurlijk niet van die fancy graphics.

   • @rubenpriest: jup eens. Zoals ik zei … goeie ideen allemaal. Zeker om te kappen met tientallen losse apps en de aanbieders verenigen in 1 omgeving. Ook de combi met nieuws is perfect. En wanneer je van lezen houd is het ronduit goedkoop.

    Lezen op de X zou wel kunnen denk ik. Wat grotere letters. Op de ipad is het gewoon super.

    Wat ik ook er goed vind is dat alles voor 1 lage prijs door de hele familie kan worden gelezen. En dat gaat een hoop amerikaanse gezinnen een hoop geld en lossen abbo’s schelen.

    Nu nog ff in nederland dan kan ik me ook verdiepen in de “Linda” ?

    Ook het hele privacy verhaal voor alle diensten …. TOP.

    Maar ik blijf dit soort zaken te karig vinden voor een show. Nu is de nieuwe hardware van vorige week ook cool .. maar niet show waardig. Combi van hardware en wat vandaag is aangekondigd had een presentatie kunnen opleveren van een uurtje.

 2. “In Arcade kun je vandaf dat moment zo’n 100 games”

  Games of freemium apps?
  Groot verschil, dat hoef ik denk niet uit te leggen.
  Ok, het is blijkbaar “gratis”, maar je kan me niet wijsmaken dat er ondertussen een heel team echter microtransacties en lootcrates etc. zit…

  • @lolindir: Games. Apple heeft bevestigd dat het echt games zijn. Er zitten geen reclames en je hoeft ook niet aankopen in het spel te doen om verder te kunnen.

   Dit in tegenstelling tot Forza. Daar betaal je 60 euro voor, omvervolgens voor 100 euro aankopen te moeten doen voor het ‘compleet’ is …

   • @willeme: Die overige 100,- is gewoon optioneel.
    mar bedankt voor de bevestiging. ben wel benieuwd waar ze mee gaan komen al gaat het niets voor mij zijn. (Apple)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *