Anki Drive: bestuur robotauto’s met je iPhone

Anki Drive
Deze guitige robotauto’s waren al even te zien tijdens Apple’s WWDC eerder dit jaar, maar nu zijn ze eindelijk klaar om verkocht te worden aan het grote publiek.

De wagentjes beschikken over een eigen ‘brein’ en rijden volledig zelfstandig over het circuit. Dankzij sensoren die verwerkt zijn in de auto’s en verborgen code in het circuit weten ze precies waar ze rijden. Per seconde wordt 500 keer de positie van de auto op de baan bepaald.

Via een iPhone-app kan je instructies naar de autootjes sturen, zoals de gewenste positie op de baan en wat voor taak je auto heeft. Denk hierbij aan het rijden aan de binnenkant/buitenkant, of juist in een defensieve of aanvallende rijmodus. Als speler geef je dus de globale instructies en de auto’s zijn zelf zo slim om er een intelligente race van te maken. Lang leve kunstmatige intelligentie.

Het team van Anki heeft 4,5 jaar in het diepste geheim aan dit project gewerkt, en investeerders bereid gevonden om $50 miljoen in hun bedrijf te steken.

In de VS is Anki Drive vanaf 23 oktober verkrijgbaar voor $199. Je ontvangt dan een set met twee auto’s, extra auto’s kosten $69 per stuk. De communicatie tussen de auto’s en je iPhone verloopt via Bluetooth. Hieronder kan je de demo van Anki tijdens WWDC 2013 bekijken.

Anki Drive @ WWDC 2013

[gv data=”QnsR-kZUx6o”][/gv]

[lg_folder folder=”0_Divers/Anki_Drive/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

[gv data=”vXINC6xau64″][/gv]

[gv data=”1P0P1SsJDG4″][/gv]

[gv data=”Z9keCleM3P4″][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *