Android 6.0 op slechts 0,5 procent van alle Android-devices

Android 6.0 Marshmallow
De oudere Android-versies moeten eindelijk marktaandeel inleveren ten opzichte van de nieuwere varianten, maar toch zal Google niet helemaal tevreden zijn met de laatste ontwikkelingen.

Android 4.3 Jelly Bean verscheen al in 2012, maar is nu pas ingehaald door het vorig jaar gelanceerde Android 5.0 Lollipop. 29,5 procent van alle Android-apparaten draait nu op Lollipop, terwijl Jelly Bean nog steeds door 26,9 procent van alle Android-users gebruikt wordt. Google zal er echter allerminst blij mee zijn dat Android 4.4 KitKat (2013) nog altijd de populairste Android-versie is met een marktaandeel van 36,6 procent.

Om aan te geven hoeveel Android-adepten de beschikking hebben over een toestel met de laatste update (6.0 Marshmallow): deze versie draait op 0,5 procent van alle Android-apparaten. Dat is zelfs minder dan het inmiddels bejaarde Gingerbread, dat al in 2010 uitgerold werd. Dat zal hopelijk veranderen als meer modellen voorzien kunnen worden van een update.

Pos.AppPopulariteit
1.WhatsApp49%
2.Facebook33%
3.Nu.nl11%
4.Instagram10%
5.Buienradar8%
6.Twitter7%
7.Rabobank6%
8.ING6%
9.NOS5%
10.WeerOnline5%

6 reacties

  1. Precies hierom nooit meer android.

    Fabrikanten die hun eigen OS zelf maken, en niet afhankelijk zijn van een online reclame maker om het OS te leveren. Hebben gewoon de zaken beter voor elkaar. Bij Apple, Blackberry en Microsoft heb je wel minstens drie jaar gewoon updates, en hoef je bij de twee fruitige merken ook niet maanden lang te wachten tot een update officieel wordt uitgerold.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *