5 Redenen waarom we niet zonder Nokia kunnen

We kunnen niet zonder Nokia
Omdat de Finse techgigant niet onderschat mag worden.

Een officiële dia-slide van Nokia verraadt dat het bedrijf zich weer actief bezig gaat houden met mobiele technologie. Vanaf volgend jaar kunnen we Nokia-smartphones en tablets verwachten die gebruikmaken van Android-software. De toestellen worden naar verluidt gepresenteerd op het Mobile World Congress in Barcelona.

Waarom we zo blij zijn met deze ontwikkeling? We kunnen er zelf niet zo goed onze vinger op leggen. Waarschijnlijk is het een combinatie van een stukje nostalgie en het feit dat er nog meer high end-smartphones op de markt komen volgend jaar. In onderstaand lijstje hebben we 5 redenen genoteerd waarom we eigenlijk niet zonder Nokia kunnen.

1. Snake!
Nokia Snake
Voor het smartphone-tijdperk waren we afhankelijk van bedrijven welke spellen op ons mobieltje kwamen te staan. Nokia pakte dit goed en aan en bezorgde ons met Snake uren aan speelplezier. En daar kan geen Angry Birds of Cut the Rope tegen op. Wie weet mogen we binnenkort een nieuwe revolutionaire game verwachten!

2. Nokia gaf het antenneloze tijdperk een boost
De Nokia 3210 was een van de eerste mobiele telefoons zonder externe antenne. De ouderen onder ons weten nog precies hoe fijn deze ontwikkeling was. De uitstekende antenne was namelijk vaak irritant tijdens het lopen en/of bukken. Alleen al hierom zijn we de handige Finnen eeuwig dankbaar.

3. Nokia was/is zijn tijd al ver vooruit
Nokia N95
Nee, Symbian heeft ons nooit kunnen bekoren. Toch is het Nokia geweest die met de N95 en Symbian-software de smartphone-oorlog heeft ontketend. Volgens insiders was het voor Apple dé te kloppen smartphone. Je zou dus min of meer kunnen stellen dat we dankzij Nokia zoveel mooie Apple-technologie hebben gekregen…

4. De laatste Nokia-smartphones zijn echt zo slecht nog niet
We maken geen grapje. De toestellen van Nokia zijn zeker niet slecht te noemen. Er is alleen één heel groot probleem: Windows Phone. Dat afgezaagde software-goedje van Microsoft benut slechts een klein gedeelte van de volledige Nokia-potentie. Vanaf volgend jaar is het gelukkig Android all the way!

5. Last but not least: deze prachtige ringtone natuurlijk!
[gv data=”QgjVxFcBO0c”][/gv]

3 Comments

  1. Als die Finnen niet zo eigenwijs hadden blijven vasthouden aan hun eigen Symbian, was het allemaal heel anders gelopen. Maar ja, als…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *