Nee, de HTC U Ultra gaat het bedrijf echt niet redden van haar ondergang.
HTC verkeert al een tijdje in zwaar weer. Ook de HTC 10, het vlaggenschip van vorig jaar, heeft niet voor de broodnodige ommekeer gezorgd. Met de HTC U Ultra hoopt het bedrijf in 2017 dat dit wel gaat gebeuren.
De HTC U Ultra beschikt onder andere over een QHD-scherm én een 2 inch secundair scherm, Snapdragon 821-chipset, 4GB RAM en 64GB aan intern opslaggeheugen. Ook moet de speciale HTC Ultrapixel-camera voor haarscherpe kiekjes zorgen. Ondanks deze op het papier goed ogende specs, leggen wij je aan de hand van onderstaand lijstje uit waarom we ervan overtuigd zijn dat dit toestel HTC absoluut niet gaat helpen.
1. Samsung of HTC?
Een sterke en onderscheidende feature van HTC was altijd het herkenbare uiterlijk. Met de HTC U Ultra gooit het deze filosofie echter volledig overboord. Het nieuwe glazen design in combinatie met een wel heel bekend lijkende camerasensor en terugkeer van de fysieke home-knop, doen het toestel sprekend laten lijken op een Samsung-smartphone. Maar echt mooi kunnen we het toestel niet noemen.
2. Veel pixels, weinig accucapaciteit
De HTC U Ultra beschikt over een groot 5,7 inch LCD-scherm met een QHD-resolutie (2560 bij 1440 pixels). Dit joekel van een scherm toont beelden in een haarscherpe kwaliteit. Een groot minpunt is echter de accucapaciteit van 3000 mAh. De kans is namelijk klein dat de smartphone een volledige dag meegaat op één accucyclus.
3. Overbodig secundair scherm
Boven het 5,7 inch hoofdscherm bevindt zich een 2 inch-groot secundair scherm, waarop notificaties en andere kleine features in verwerkt zitten. Het tweede scherm is alles behalve nieuw en heeft ons eigenlijk nooit echt kunnen bekoren. Daarnaast heeft het notificatiescherm van Android helemaal geen tweede scherm nodig, aangezien deze al prima werkt op één scherm.
4. Waar is de koptelefoonaansluiting?
Kijk, we begrijpen het best dat je als tech-gigant weleens afkijkt bij je concurrenten. Maar we vragen ons werkelijk waar af hoe HTC de meest bekritiseerde ‘feature’ van Apple kan overnemen. De koptelefoonaansluiting is ook in 2017 nog best handig, aangezien we niet allemaal kicken op draadloze opzetborstels in onze oren.
5. De ‘hoofdprijs’
Het eerste HTC vlaggenschip van 2017 is vanaf 2 maart te koop in Nederland, maar er is nog geen adviesprijs bekend. Aangezien het toestel in de Verenigde Staten al 749 dollar kost, gaan we er niet vanuit dat de smartphone hier wel een koopje te noemen zal zijn.
[gv data=”9LqqLSA6lXI”][/gv]