Nieuw: IKEA-slaapchallenge gaat viral

IKEA
Er lijkt weer een nieuwe hype te ontstaan.

Internethypes. Ze zijn een vloek en een zegen. Soms kunnen ze goed uitpakken en daadwerkelijk iets bijdragen aan de maatschappij. Aan de andere kant kunnen hypes levensgevaarlijk zijn. Deze nieuwe hype is niet levensgevaarlijk, maar valt wel in de categorie ‘idioterie’.

Want hoe gekker de challenge, hoe meer views op het internet. De Britse politie waarschuwt een ieder voor deze nieuwe uitdaging. Met de IKEA-slaapchallenge moeten deelnemers 24 uur spenderen in een vestiging van de woongigant. Dat is dus inclusief een nachtje doorhalen, wat uiteraard tegen de regels is. In Engeland liep een challenge uit de hand, toen een elfjarige jongen vermist raakte tijdens de uitdaging.

De jongen kwam na school niet meer thuis en zijn ouders waren ongerust. Ze schakelden de politie in. Later bleek dat hij doodleuk naar IKEA was gegaan om de uitdaging uit te voeren. Vermoedelijk gemotiveerd geraakt door de vele video’s die op het internet te vinden zijn. De jongen is heelhuids thuis gekeerd. De politie waarschuwt om deze uitdaging niet uit te voeren. Met deze challenge wordt niet alleen de wet overtreden, maar kunnen er ook ongelukken gebeuren. Het magazijn van een IKEA-vestiging staat vol zware en grote producten. Er is altijd een kans dat er iets fout gaat, aldus de politie. (via Telegraph)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *