Is er nog hoop? Bitcoin herstelt zich (langzaam)

Gaat dat wel goed komen?
De andere grote munten lijken ook heel rustig omhoog te kruipen.

Het was even blinde paniek op de virtuele valutabeurs, toen grote cryptovaluta als Bitcoin en Ripple gigantisch kelderden in een paar dagen tijd. Tja, zou de bubbel dan toch barsten? Daar lijkt het naar mijn (voorzichtige) observatie nog niet op. De munten zijn nu langzaam weer in waarde aan het stijgen.

De Bitcoin-koers tikte deze week een tot voor kort onmogelijk lage waarde aan, toen de munt gisteren nog geen $9.500 dollar waard was. Dat moet vast erg schrikken zijn geweest voor de eerste Bitcoin-miljardairs. Waar de munt eind vorig jaar zelfs flirtte met de $20.000 dollar, is daar nu (op het moment van schrijven) zo’n $11.700 dollar van over. Tja, Kapitein Achteraf hier, december was een goede maand om te verkopen!

Ondertussen is de superieure Ripple sinds de ondergang, gisteren, weer in waarde verdubbeld. Hoewel deze iets minder bekende virtuele munt dus weer snel lijkt te herstellen van het cryptobloedbad, is de XRP op het moment slechts een kwart waard van wat hij begin deze maand waard was. Zoals ik in deze guide beschrijf, is het handelen in virtuele munten uitzonderlijk explosief, ofwel een ‘onrustige achtbaan‘.

Tot slot is Ethereum ook een beetje teruggekomen van de harde klappen van de afgelopen dagen. Hoewel de munt in eerste instantie profiteerde van de keldering van Bitcoin en Ripple, moest ook de ETH opnieuw beginnen vanaf de waarde van begin deze maand. Onstuimige tijden dus, zowel wat betreft het weer als de waarde van niet virtuele munten.

Bron: Coindesk

4 reacties

  1. Als BTC stijgt is het 1 en al BTC mania media gedoe …
    Als hij daalt en niet na 10 minuten op een nieuw hoogtepunt zit dan is het crash, bubble, tulpen, panicsell, etc.

    Mensen met geen inzicht, visie en weak hands hebben NIKS in de crypto te zoeken.
    Laat die maar geld veilig op de bank hebben staan tengunste van de staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *