iOS 8 terugzetten naar iOS 7: downgrade nu het nog kan!

iOS 8 downgraden
iOS 8 is alweer bijna een week uit, maar de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem is dit jaar niet foutloos. Zo ga je terug naar iOS 7.

iOS 8 brengt weer de nodige nieuwe functies naar de iPhone of iPad, maar het zou goed kunnen dat je bij nader inzien iOS 7 toch fijner vond. Je bent voorlopig nog niet reddeloos verloren, want Apple staat nog toe dat je iOS-versie 7.1.2 installeert. Maar hoe doe je dat zonder belangrijke gegevens kwijt te raken?

Het is eigenlijk heel simpel. Het enige wat je nodig hebt is iTunes en een iOS-versie die nog gesigneerd wordt door Apple. In de regel is dat alleen de meest recente update (iOS 8), terwijl ook de voorlaatste versie (iOS 7.1.2) vaak nog korte tijd beschikbaar is. Je zult iOS 7 wel via een omweg moeten downloaden, want iTunes biedt je geen directe mogelijkheid om te downgraden.

Je downgrade-avontuur start dan ook op ICJ.me, waar je iOS 7.1.2 voor jouw iDevice kunt downloaden. Je kiest welke iPhone of iPad je wilt voorzien van iOS 7 en drukt op download. Meer hoef je voorlopig niet te doen. Downloadt de iOS-versie alleen als je een groen vinkje in het overzicht ziet, want dat betekent dat je deze nog kunt installeren.

iOS 8 downgraden

Is het bestand binnen, dan ben je nog maar een paar stappen verwijderd van je terugkeer naar iOS 7. Je sluit je iDevice aan op een computer en start iTunes op. Vervolgens klik je op Herstel iPhone, terwijl je Shift (Windows) of Alt ⌥ (OS X) ingedrukt houdt. Je krijgt nu de mogelijkheid om het gedownloade bestand te selecteren. iTunes doet vervolgens de rest.

Houdt er wel rekening mee dat je alle bestanden, apps, foto’s en berichten kwijtraakt als je ervoor kiest om te downgraden. Die krijg je alleen terug als je beschikt over een back-up die je met iOS 7 hebt gemaakt. Denk hier goed over na, want het zou zonde zijn als je er pas na het herstellen achter komt dat al je bestanden weg zijn.

UPDATE: downgraden is NIET meer mogelijk.

8 Comments

  1. Hallo IOS8 fans,
    Als ik mijn Ipad terug wil zetten van IOS8 naar IOS7 bots ik op het feit dat ik enkel kan terugzetten naar IOS8 bij CTRL+klikken op Ipad herstellen komt nergens de mogelijkheid om terug te gaan naar IOS7….is daar een verklaring voor, of doe ik iets fout ?

  2. Hoi daar, Ik ervaar hetzelfde probleem als @fotogust. Beschik over een Ipad2 GSM met IOS8. CTRL+klikken op Ipad herstellen geeft niet de mogelijkheid om een IOS te kiezen maar gaat automatisch over tot het installeren van IOS8. Hoop dat we ondersteuning kunnen krijgen, thanks anyway.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *