Geruchtenstroom Android O komt op gang

Android Nougat wordt eindelijk echt gebruikt
Het speculeren kan beginnen.

Aangezien het Mobile World Congress net achter de rug is, zijn er op dit moment weinig grote Android-nieuwtjes te ontdekken deze weken. De hoogste tijd om onze aandacht te verleggen naar de te komen Android O-software, de opvolger van Android Nougat. Wat voor baanbrekends mogen we van de aanstaande update verwachten?

9to5Google claimde vandaag via niet bekendgemaakte bronnen dat de volgende Android OS over een ‘nieuw notificatiescherm’beschikt. Wat dit precies inhoudt, is nog niet helemaal duidelijk. Hopelijk komt er een mogelijkheid om tekstberichten in hun volledigheid te bekijken op je notificatiescherm, zoals iOS al een tijdje geïmplementeerd heeft. Berichten (denk aan meerdere WhatsApp en andere chatberichten) worden op dit moment ingekort.

Daarnaast claimt de website dat er een nieuwe picture-in-picture-modus aanwezig zal zijn in Android O, vergelijkbaar met die van Android TV. Met deze modus moet het mogelijk worden om beelden uit verschillende applicaties over elkaar te leggen. Ook komen er waarschijnlijk nieuwe badges voor inkomende notificaties.

Zelfs Google Assistant krijgt in de nieuwe Android-softwareversie voldoende aandacht. Android O en Google Assistant moeten beter en intensiever met elkaar kunnen gaan samenwerken, waardoor het apparaatje nog handiger wordt. Zo komt er hoogstwaarschijnlijk een ‘smart text selection floating toolbar’ verwerkt, waardoor je zoekopdrachten worden vereenvoudigd.

Natuurlijk zijn de geruchten voor nu nog redelijk abstract, maar we weten in ieder geval al een beetje in welke richting Google haar nieuwste softwareversie op wil sturen. Het enige wat we wel zeker weten, is dat het bedrijf tijdens Google I/O op 17 mei meer bekendmaakt over het nieuwe Android O.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *