Galaxy Note 8 review overzicht: een succesvolle comeback?

Samsung Galaxy Note 8
In hoeverre de Galaxy Note 8 zich onderscheidt van de reguliere Galaxy S8, lees je in ons review overzicht.

Enkele weken geleden presenteerde Samsung eindelijk de Galaxy Note 8. De phablet-serie had vorig jaar een flinke dreun opgelopen door de accuproblemen van de Galaxy Note 7, maar na een succesvolle Galaxy S8 heeft het bedrijf er alle vertrouwen in dat de nieuwe Note een succes wordt. Niet gek, want de Note 8 ziet er op het eerste oog prima uit.

Toch was niet iedereen meteen enthousiast. Aangezien de Note 8 vrijwel dezelfde specs heeft als de Galaxy S8, speelt de vraag of een groter scherm, dubbele camera en een S Pen de adviesprijs van 999 euro rechtvaardigen. Hoe de critici hebben gereageerd, lees je hieronder.

Android Police (score: n.v.t.)
Android Police meldt in haar review dat de Galaxy Note 8 een prima smartphone is. Hoewel het eigenlijk niet veel meer is dan een nog grotere Galaxy S8 Plus, weet het bedrijf simpelweg dat er Note-fans zijn die alleen al de prijs willen betalen vanwege de merknaam. Dat Samsung daar gebruik van maakt, kan hen niet kwalijk genomen worden. Er is namelijk gewoon vraag naar, waaraan het bedrijf voldoet.

Hoopte je op een significatie verbetering in performance en mogelijkheden ten opzichte van de S-serie van dit jaar, dan is de Note 8 niet interessant voor je. De phablet is zelfs zo vergelijkbaar dat de recensent mensen adviseert om een S8 Plus te kopen, behalve als je per se de stylus nodig hebt.

Ondanks een gebrek aan nieuwe innovaties, zou het te gek voor woorden zijn om de Note 8 niet te bestempelen als een excellent toestel. Hij is zeker weten te duur en brengt niet veel nieuws met zich mee, maar hij is ook zo verdomd goed.

The Verge (score: 8,5/10)
[gv data=”8gQ_VSxHydI”][/gv]

Engadget (score: 89/100)
Engadget is ook erg te spreken over de nieuwe phablet van Samsung. Volgens de site is de Galaxy Note-serie altijd een nice-serie geweest, en is dit door de jaren heen niet echt veranderd. Ben je geïntrigeerd van het idee om met een stylus te spelen op je smartphone, dan is er simpelweg niets beter dan de Galaxy Note 8 voor je.

Voor de smartphonegebruikers die niet dit gedachtegoed delen, blijft de Note 8 een moeilijk te slijten toestel. Hij is ongelooflijk krachtig, zit goed in elkaar en is bepakt met verrassend veel handige features en een goede camera. Of dat echter de flinke meerprijs ten opzichte van de Galaxy S8 waard is, bepaal je helemaal zelf.

We hebben het namelijk over een prijsverschil van rond de 300 euro (in Europa). Hoewel de Note 8 Samsung’s beste vlaggenschip tot nu toe kan worden genoemd, is hij in ware niet veel beter dan de S8 Plus en dus ook niet het extra geld waard zijn voor de meeste mensen.

Mr Mobile (score: n.v.t.)
[gv data=”K9BMWhYrE98″][/gv]

TechRadar (score: 4,5/5)
De Samsung Galaxy Note 8 is volgens TechRadar de beste grote smartphone van dit moment. Deze keer is het meer dan enkel de grootte van het scherm en de kracht van de S Pen die het verschil maken. Ook schiet de phablet superieure telefoto’s en bokeh-rijke kiekjes dankzij de nieuwe dubbele cameralens. Ook klokt het apparaat sneller dankzij de 6GB aan RAM.

Voor dit alles moet je echter een prijs betalen, namelijk een grotere smartphone met een steviger prijskaartje. Je moet veel moeite doen om met je vingers de buitenkant van de Note 8 aan te kunnen raken en het toestel is ook meteen de duurste Galaxy Note ooit. Waarschijnlijk mede door de problemen van vorig jaar is de Note 8 qua accuduur ietwat teleurstellend.

De Note 8 is de terugkeer van Samsung’s grote smartphone, het debuut van de dubbele cameralens en 6GB RAM verpakt in één toestel. Het maakt volgens TechRadar dan ook een opmerkelijke entree. Laten we hopen dat het niet zoals vorig jaar een snelle exit beleeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *