Zo vaak is de PlayStation 4 inmiddels verkocht

'Nieuwe versie PlayStation 4 in september onthuld'
De console zorgt voor zwarte cijfers bij Sony.

De consolestrijd tussen Microsoft en Sony loopt al enkele jaren. Waar de vorige generatie vrij verdeeld was tussen de Xbox 360 en PlayStation 3, blijkt er in de huidige generatie consoles weinig twijfel over mogelijk; de PlayStation 4 staat met stip op nummer 1.

Ook in de nieuwe kwartaalcijfers van Sony doet de PlayStation 4 het enorm goed. Er zijn in totaal 67,5 miljoen exemplaren van de gameconsole verkocht. In het derde kwartaal, dat liep van 1 juli tot 30 september, zijn er maar liefst 4,2 miljoen PlayStation 4 (Pro)-apparaten verscheept.

Sony voorspelt dat het aantal verkochte consoles voor eind maart 2018 de grens van 79 miljoen zal overschrijden. De aankomende topgames die uitkomen moeten de gametak van Sony helpen om deze gigantische cijfers mogelijk te maken. Denk hierbij aan Gran Turismo Sport, Assassin’s Creed: Origins en Call of Duty: WWII.

Mede door deze positieve cijfers heeft Sony de financiële verwachtingen voor eind maart 2018 bijgesteld. Het bedrijf verwacht dat het 4,8 miljard euro winst zal hebben gemaakt in totaal (dus niet alleen de PS4) aan het eind van deze periode. Ook de sterke verkoop van beeldsensoren in smartphones en games zou hieraan bij hebben gedragen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *