Zo krijgt Samsung Galaxy S10 de beste WiFi

Lekker snel internetten
Galaxy S10 wordt razendsnel internetbeest.

We schrijven regelmatig over het aankomende, superieure mobiele netwerk genaamd 5G, maar de implementatie van die snellere technologie gaat ontzettend veel tijd en geld kosten. Ietwat dat relatief makkelijk te adapteren is, is WiFi 6. Samsung gaat daar smakelijk gebruik van maken met de Galaxy S10-reeks.

De ondersteuning van WiFi 6 zal naar alle modellen in de Galaxy S10-reeks komen, zo ontdekt DroidLife op basis van documenten van de Amerikaanse communicatieregulator Federal Communications Commission (FCC). Dat wordt mede mogelijk gemaakt door de chipset van Qualcomm; de Snapdragon 855 ondersteunt WiFi 6.

Maar wat heb je er precies aan? Nu, mits je een router hebt die de nieuwe vorm van WiFi ondersteunt, kun je er een hoop voordelen uithalen. Uiteraard is WiFi 6 sneller dan het gebruikelijke WiFi. Dat argument is daarentegen niet ijzersterk omdat je internetsnelheid, het aantal apparaten en je provider natuurlijk allemaal een rol spelen.

Maar het zou tevens consistenter en stabieler zijn en gemakkelijker meerdere apparaten in een huis kunnen ondersteunen. Het belangrijkste is tot slot nog de aanslag op je batterij. Nu is WiFi volgens mij niet de grootste consumeerder van ‘juice’, maar WiFi 6 zou minder van je batterij verbruiken, wat altijd een win is.

Zoals in de lead beschreven, heeft lang niet iedere Starbucks of ieder huis een supermoderne router staan dus de kans dat je overal het snelste internet hebt, is voorlopig nog klein. Het is daarentegen wel een solide ‘future proof’ van Samsung; waarschijnlijk krijgt alleen de Galaxy S10 Plus 5G-ondersteuning (om nog maar te zwijgen over dit lelijke 5G toestel van Samsung) dus het is goed om te weten dat in elk geval alle modellen klaar zijn voor een toekomst van sneller draadloos internet. Dat cellulaire zien we later wel.

Foto @OnLeaks via 91Mobiles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *