Ziggo-klanten die illegaal downloaden zijn voorlopig veilig

Torrent
Downloaders opgelet, Ziggo gaat jullie niet verraden.

Het is al jaren niet meer legaal om films te downloaden van het internet maar distributeur Dutch Filmworks heeft het tot dusver niet voor elkaar gekregen om downloaders daadwerkelijk te stoppen. In een rechtszaak tegen Ziggo heeft het Nederlandse bedrijf geprobeerd het verklikken van illegale downloaders af te dwingen. Zonder succes, zo blijkt vandaag.

Nadat de zaak al eerder afgewezen werd, ging Dutch Filmworks in hoger beroep tegen Ziggo om de provider te dwingen gegevens van hun klanten te geven. Op deze manier probeerde Dutch Filmworks dus te achterhalen wie er illegaal gecopyright materiaal van het internet afplukte.

Maar het gerechtshof geeft de distributeur geen recht om via Ziggo klantengegevens te vergaren, wederom omdat Dutch Filmworks niet duidelijk is over wat ze met de data willen doen. “Door niet transparant te zijn over de criteria die zij aanlegt bij de inzet van de door haar voorgenomen acties, worden de belangen van de betrokken Ziggo-klant aangetast,” aldus het hof.

Sinds het downloadverbod proberen verschillende organisaties een manier te vinden waarom mensen gestraft kunnen worden voor het illegaal verkrijgen van materiaal via het internet. Hoewel het moeilijk te betwisten valt dat ze groot gelijk hebben, is het achterhalen van de ‘dader’ nog een pijnpunt.

Mocht het Nederlandse bedrijf een duidelijk protocol weten op te stellen over hoe ze met de data om zullen gaan en wat de gevolgen zullen zijn voor klanten, dan zou het vonnis de volgende keer anders uitpakken. Dan wordt het nog lastiger om iets via het internet binnen te trekken, wat ironisch genoeg de aanstaande streamer oorlog nog verder aanwakkert.

Want ja, kun je niet meer downloaden, hoe kom je dan aan je serietje. En dan zullen we toch echt moeten gaan kiezen uit het belachelijk brede aanbod dat nu al beschikbaar is. Dan zou ik bijna zeggen dat dat nog lastiger is dan gewoon een boete van €150 riskeren!

Lees ook: Ziggo verhoogt alwéér de tarieven voor een abonnement

Nog geen reacties

 1. “proberen verschillende organisaties een manier te vinden waarom mensen gestraft kunnen worden voor het illegaal verkrijgen van materiaal via het internet. ‘

  Dan moeten ze toch echt de Robin Hoods pakken die de content stelen / illegaal verspreiden.
  Als iemand midden in de stad een opschudding veroorzaakt omdat hij met geld strooit pak je ook niet de armen op die er ongetwijfeld bovenop duiken. Je pakt de persoon die met (Andermans) geld loopt te smijten.

  • @lolindir: “Als iemand midden in de stad een opschudding veroorzaakt omdat hij met geld strooit pak je ook niet de armen op die er ongetwijfeld bovenop duiken. ” Daar zouden ze een serie van moeten maken, preferabel in het Spaans 😉

   Maar je hebt zeker een punt! Desalniettemin, als een winkel gestolen goederen verkoopt en je koopt er iets hoewel je weet dat het gestolen is, ben je alsnog strafbaar. Lastig grijs gebied!

   • @yannickspinner: Dat is! en hoe breder het grijze gebied, des te duurder het word om specifieker ter zijn, Of je moet iedereen in een zwart/wit veld gooien, en dan benadeel je vrijwel iedereen in het grijze gebied 😛
    Blij dat ik niet in de politiek zit! Of andere functie waar je gewoon dagelijks “De bad guy” moet zijn omdat dat het meest efficiënt werkt op dit moment.

    • @lolindir: Wat te denken van de thuiscopie heffing ?
     Van smartphone, SDD, tablet tot Notebook.
     Betaal je een heffing voor iets wat illegaal is en je dus niet mag doen.

     Dus, je koopt een auto en het CJIB stuurt je alvast een schikking voor de boetes vanwege de overtredingen/strafbare feiten die je mischien gaat begaan.
     Ondertussen streamen we alles wat los en vast zit, zitten in de abo’s van hier tot Tokio, games zijn gratis tegenwoordig en hebben een ander verdien model en het downloaden (piracy) is nog nooit zo laag geweest.
     Ondertussen is deze al meer dan een decennia oude heffing nog altijd van kracht.

     Kan alleen in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *