YouTube reageert op boze community [video]

YouTube
Een geschil tussen werkgever en werknemer. Ook bij YouTube komt dit voor.

Problemen op Youtube. De videodienst ligt al een tijdje in de clinch met de makers én de kijkers. Zo zouden YouTubers zomaar abonnees verliezen, namen het aantal views af en doken gerelateerde video’s niet meer op bij ‘suggesties’.

Bekende en minder bekende YouTubers begonnen boze videos te maken en de algehele boosheid nam hierdoor toe. Zelfs PewDiePie, de grootste YouTuber met meer dan 50 miljoen abonnees, maakte een video waarin hij kritiek uitte op zijn ‘werkgever’.

YouTube was het zat dat iedereen aan het klagen was en besloot met een antwoord te komen. Uiteraard door middel van een video. Deze werd geupload op het kanaal YouTube Help. In de drie minuut durende video wordt gesproken over het probleem. De videodienst zegt dat er geen glitch in het systeem zit.

Of de opheldering van YouTube voor compassie zorgt vanuit de community? Via de comments onder de video lijkt het tegenovergestelde te gebeuren. Dat YouTubers en kijkers nog steeds boos zijn blijkt uit het aantal likes en dislikes. 925 mensen deden een duimpje hoog en meer dan 25.000 mensen een duim omlaag.

[gv data=”zRAFWF3LJnw”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *