Xperia 1: dit is het nieuwe vlaggenschip van Sony

Xperia 1: dit is het nieuwe vlaggenschip van Sony
Maak vroegtijdig kennis met Sony’s nieuwste vlaggenschip.

Foutje bedankt. Nog voor Sony zelf de woorden kon mededelen is de nieuwe lineup van het merk gelekt, met als belangrijkste nieuwkomer de Xperia 1. Deze nieuwe smartphone moet serieus tegengewicht gaan bieden op de huidige markt van high-end smartphones.

De nieuwe Xperia 1 komt met een 6.5-inch 4k HDR OLED-scherm. Achter zitten drie 12-megapixel camera’s met een reguliere en een groothoeklens. Onder de kap de snelle Qualcomm Snapdragon 855 processor. Die chip wordt bijgestaan door 6 GB RAM geheugen. Er is 128 GB opslag beschikbaar. Is dit niet voldoende dan kun je het nog uitbreiden tot 512 GB met een microSD-kaartje. De Xperia 1 beschikt over een batterij met een accucapaciteit van 3.300mAh.

De smartphone werkt middels een USB-c aansluiting en komt met dual-sim mogelijkheid. Uiteraard levert Sony de Xperia 1 met Android Pie. De verwachting is dat de nieuwe Xperia 1 vanaf juni in de winkel ligt. Met deze high-end specificaties mogen we ook een high-end prijs verwachten. De bron spreekt over een omgerekende prijs van zo’n 970 euro. (via 91mobile)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *