Het kan: Windows 98 op een iPhone 6 Plus

Windows 98 op een iPhone 6 Plus
Waarom je dit moet willen…?

Om heel eerlijk te zijn, werkelijk geen idee. Waarschijnlijk puur om te kijken of het kan. Er zijn namelijk genoeg hobbyisten te vinden die er een sport van maken om besturingssystemen of andere soorten software te laten draaien op apparaten die daar niet voor bedoeld zijn. Onlangs zagen we immers nog Windows 95 draaien op een smartwatch of Doom op een pinautomaat. Gewoon omdat het kan, meer niet.

Waar we het hier over hebben is een actie van de gebruiker xyq058775 van het Chinese tech-forum Feng.com. Met behulp van de iOS-app iDOS (jailbreak) is het gelukt om een ietwat aangepaste image te laden waarmee Windows 98 op de iPhone werd geïnstalleerd.

Het startmenu werkt en Internet Explorer kan worden opgestart, maar zaligmakend is het allemaal nog niet. Het openen van overige exe-bestanden levert een golf aan foutmeldingen op.

Windows 98 op een iPhone 6 Plus

Volgens de fanatieke knutselaar komt dit mogelijk doordat hij een illegale versie van het OS gebruikte. Ondertussen blijft hij onvermoeid doorfreubelen om te zien hoe ver hij kan komen. In een uitgebreide tutorial (in het Chinees) legt hij stap voor stap uit hoe je zelf kunt proberen om Windows 98 op je iPhone te installeren. Pogingen om Windows XP te installeren waren tot dusver niet succesvol.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *