Weer een platform dat crypto-ads wil verbieden

Weer een platform dat crypto-ads wil verbieden
Ook Twitter legt advertenties voor Bitcoins en altcoins aan banden.

Het idee van het internet als podium voor vrije meningsuiting staat onder druk. Vrijwel ieder online platform hanteert tegenwoordig bepaalde spelregels, waar je je als bezoeker aan moet houden. Even lekker ‘spuien’ is er dus niet meer bij. Producenten van producten als alcohol en tabak mogen ook niet langer adverteren op internet. Daar kunnen we waarschijnlijk binnenkort nog een nieuwe productcategorie aan toevoegen: cryptocurrency.

In januari verbood Facebook al advertenties voor cryptocurrencies en Initial Coin Offerings (ICO’s). Afgelopen week maakte Google bekend hetzelfde te zullen doen. Binnenkort kunnen we nog een groot internetplatform aan deze shortlist toevoegen: Twitter. Het social media netwerk werkt volgens Sky News aan initiatieven om het adverteren voor vrijwel alle cryptomunten aan banden te leggen. Bronnen melden tegenover de nieuwszender dat adverteerders over twee weken al niet langer advertenties voor ICO’s, token sales en cryptocurrency wallets mogen plaatsen.

Twitter overweegt mogelijk ook om reclames voor het verhandelen van cryptomunten in te perken. Hier is straks wellicht nog enige ruimte. Welke platformen dan wel en niet mogen adverteren is nog onduidelijk.

Impact
Of de maatregelen van Facebook, Google en Twitter een grote impact hebben op de handel van cryptomunten, kunnen we nu nog niet zeggen. Waarom deze grote techbedrijven de maatregelen treffen is wel duidelijk. Volgens cijfers van de Britse marktonderzoeker Action Fraud zijn de verliezen die investeerders in Bitcoins en andere cryptocurrency hebben geleden explosief toegenomen. In 2012 bedroeg het totale verlies nog een schamele 6.200 pond. In 2017 was dat bedrag opgelopen tot ruim 27 miljoen pond. Dat is een toename van meer dan 400.000 procent in slechts 6 jaar tijd.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *