Wat er straks anders is bij PlayStation, Xbox en Switch games

xbox-playstation-microsoft-sony-samenwerking
Er staat iets te veranderen in gameland.

Vroeger kocht je een spel voor 60 piek en dat was het. Met de komst van online stores groeide de opmars van DLC. Bezitters van een spel konden voor geld extra content voor de game kopen. Inmiddels is daar ook weer een evolutie gaande.

Zo zie je de seizoenspassen steeds meer verdwijnen en bieden ontwikkelaars DLC gratis aan. Om toch extra geld te verdienen is daar de lootbox voor teruggekomen. Door middel van winkans maak je kans op extra content in het spel. Daar staat tegenover dat je moet dokken. En dat maakt het een gok.

Lootboxes zijn controversieel en daar kan EA je alles over vertellen. Om te weten te komen of een game zo’n lootbox-constructie heeft moet je vanaf volgend jaar goed naar het hoesje kijken. Games die op de PlayStation 4, Xbox en Nintendo Switch worden uitgebracht moeten de winkans met lootboxes per 2020 vermelden.

De regel is bedacht door de Entertainment Software Association. Het is een beschermende maatregel voor de consument. Lootboxes kunnen een verslavende werking hebben en zo gaan je zuurverdiende euro’s door het spreekwoordelijke putje. Door van tevoren te weten wat je winkans is, kan een eventuele verslaving worden voorkomen. Een exacte invoerdatum is op dit moment nog niet bekend. Dat kan medio 2020 zijn, dat kan eind 2020 zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *