Waarom dit hét moment is om VPN te nemen

Netflix VPN
Netflix is nu beschikbaar in ieder land dat niet communistisch (China, Noord-Korea) of conflictgebied (Syrië, de Krim) is. Met een VPN kun je profiteren van alle Netflix-content. Wereldwijd.

Wereldwijde Netflix-content

Het was al mogelijk om met VPN toegang te krijgen tot, bijvoorbeeld, de Amerikaanse Netflix en zo te profiteren van het aanbod daar. Maar veel landen op de wereld hebben content -ook Amerikaanse content- die zelfs in de Verenigde Staten niet toegankelijk is. Veel ‘klassieke’ films en series zijn in het Westen niet meer beschikbaar, maar in Azië of Zuid-Amerika nog wel. Zodra iemand een master-list maakt met alle content wereldwijd (er bestaan al meerdere sites met content-lijsten) is het een fluitje van een cent om met een VPN je locatie te veranderen naar het gewenste land en die content op te vragen.

Welke VPN moet je nemen?

Er zijn zat gratis VPN’s. Die hebben allemaal wel grote nadelen, vooral op het gebied van privacy en veiligheid. Of nou ja, allemaal; het is helaas vrijwel onmogelijk het kaf van het koren te scheiden. Zo is een van de populairste diensten, Hola, onlangs door de mand gevallen toe bleek dat het computers van gebruikers gebruikte voor DDos-aanvallen, among other things. Daar zit je dus niet op te wachten.

Een uitgebreide lijst met VPN-dienstverleners vind je hier, via TorrentFreak. Die hebben de diensten op belangrijke punten vergeleken en kunnen je precies vertellen hoe het zit met veiligheid en privacy. Voor een VPN ben je gemiddeld zo’n vijf dollar per maand kwijt. Een handig overzicht van verschillende aanbieders kun je checken op deze Nederlandse site.

Wat vindt Netflix hiervan?

Op deze manier naar buitenlandse Netflix-content kijken is strikt genomen verboten. Apparata wil het je dus ook absoluut niet aanbevelen (hoewel het awesome is), en neemt geen enkele verantwoordelijkheid bla bla bla (hoewel je wettelijk gezien nauwelijks risico loopt).

De streamingdienst maakt in ieder geval niet actief jacht op VPN-gebruikers. In de Algemene Voorwaarden staat wel dat VPN-en je een ban op kan leveren. Tegelijkertijd heeft het bedrijf zelf gezegd gebruikers niet te zullen bannen. Dat zou je toch behoorlijk gerust moeten stellen.

3 Comments

  1. Voor Netflix wordt het pas een probleem zodra de rechthebbenden hier zich tegen gaan verzetten. Filmrechten worden zo minder waard. Blijkbaar is VPN nog niet echt van invloed daarop.

  2. Blijf het het herhalen, installeer kodi op je androidbox of laptop en stream onbeperkt gratis alle series/films van nieuw naar oud, en niet strafbaar in Nederland.

  3. Of je past even je DNS aan (bv Amerikaanse DNS via Unlocator). Gaat ook een wereld voor je open 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *