Video: zo werkt de Sony PS4 DualShock 4-controller

zo werkt de Sony PS4 DualShock 4-controller
Hoewel de op 21 februari aangekondigde Playstation 4 nog steeds een mysterie is, zagen de engineers van Sony wel verder over hoe de nieuwe controller, de Dualshock 4, precies werkt. Geeft niet, want het leert ons een hoop over een aantal nieuwe functies.

We wisten al dat de controller was uitgerust met een sharebutton om gameplay op te nemen en direct met vrienden te delen op de sociaalmedia, maar er zit meer vernuftigheid in de PS4-controller. Zo beschikken ze over een lightbar die kan bepalen waar een gamer zich in de kamer bevindt. Voorbeeldje waar dit bij kan helpen: als iemand van plek verwisselt bij een multiplayer game met splitscreen kan het beeld worden aangepast. Simpel, doch effectief.

De rest van de gizmo’s op de Sony DualShock 4 hoor & zie je in de video.

[gv data=”wPeBWguyGjM”][/gv]

[lg_folder folder=”Sony/PS4_Dualshock4_Controller/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Leuk om te zien dat in het filmpje al meteen mijn grootste zorg naar voren komt: als je met je vinger over het touchpad gaat raak je gegarandeerd de joysticks (je hoort ze in de video tikken). Naast dat je ongewenst dingen in de game doet lijkt het het me niet fijn voor je vingers, en niet fijn werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *