Vergelijking: alle iPads op een rij

iPad
Sinds deze week hebben er een aantal wijzigingen plaatsgevonden in het gamma van de iPad. Het nieuwe gamma, inclusief een vergelijking check je hieronder.

De iPad heeft er een nieuwe instapper bijgekregen. De tablet heeft simpelweg de naam ‘iPad’ meegekregen. Daarnaast is er de iPad mini 4, de 9,7-inch iPad Pro en de 12,9 inch iPad Pro. De iPad Air 2 bestaat dus niet meer.

In de tabel hieronder behandelen we de technische specificaties van de vier beschikbare iPads, inclusief de prijzen. De 9,7-inch iPad Pro werd later geïntroduceerd dan de 12,9-inch variant. Dit is de reden waarom de 9,7-inch versie op diverse technische punten zijn grotere broer voorbijgaat.

SpecificatiesOnePlus 5iPhone 7 Plus
Resolutie5,5-inch, 1.920 x 1.0805,5-inch, 1.920 x 1.080
ProcessorSnapdragon 835A10 Fusion-chip
Werkgeheugen6GB/8GB3GB
Opslagruimte64GB/128GB32GB/128GB/256GB
GeheugenkaartNeeNee
Cameraresolutie v/a20MP & 16MP, 16MP2x 12MP, 7MP
Videoresolutie3840 x 2160 @ 30 fps3840 x 2160 @ 30 fps
Bluetooth5.04.2
BesturingssysteemAndroid 7.1.1iOS 10
Accu3300 mAh2900 mAh
Hoogte154,2 mm158,2 mm
Breedte74,1 mm77,9 mm
Dikte7,3 mm7,3 mm
Gewicht153 gram188 gram
WaterdichtNeeIP67
Adviesprijs499 euro909 euro

6 Comments

 1. Al jaren min of meer hetzelfde.
  Niks bijzonder qua scherm, al jaren hetzelfde. Niks speciaal qua uiterlijk, IOS is al 10 jaar hetzelfde qua look (min of meer) en feel.

  Okay, Ipad 2017 is iets goedkoper, logisch want 95% is oude meuk die opnieuw gebruikt is.

  Not impressed, en dat als Ipad air 2 128GB user … (hiervoor Ipad 1, Ipad3)

  • @turbobrick: dat klopt wel. Gevoelsmatig veranderd er niet heel erg veel. Maar wat kun je dan nog aanpassen aan een tablet? Op een langere batterijduur, mooier scherm, betere speakers of lagere prijs kan ik eigenlijk niet zo veel bedenken.

   Dat is ook precies de reden dat ik nog een oude iPad Mini (3, volgens mij) heb. Hij is al behoorlijk oud, maar ik heb nog geen reden voor een upgrade gevonden. De nieuwe iPad zou voor mij prima zijn, want eenvoudig. Ik gebruik hem alleen maar voor films streamen en voor wat nieuws apps.

   Maar mijn oprechte vraag is eigenlijk: wat kan een fabrikant nog meer doen?

   • @willeme: Willem, laten we eens beginnen met IOS aan te passen.
    Wat dacht je van een Multi user account op de Ipad ?

    Een tablet is het perfecte apparaat voor in een huishouden, zeker met ToucID zou dan iedereen kunnen unclocken en dan in zijn/haar eigen omgeving komen.

    We zien dit gewoon op android tablets. Bij Apple mag je 4x een Ipad kopen om het gezin te voorzien.

    Nu heb je dus dat de kids games willen doen en netflixen ofzo, maar ondertussen zijn bepaalde zaken eenvoudig te bereiken (mail, foto’s, browser) en er kan eenvoudig van alles gewist worden.
    Met een multi user account kunnen de kids in hun omgeving wat doen zonder de setup van pappa of mamma in de weg te zitten.

    Zo maar even 1 simpel voorbeeld.

    Wat dacht je van een simpele kickstand in de Ipad ? Dat je dat ding neer kan zetten …

    Wederom een voorbeeld.

    Draadloos opladen …. Een tablet ligt een groot deel van de dag, in tegenstelling tot een smartphone die bij iedere whatsapp notification opgepakt wordt.
    Als je hem dan neer legt zou het fijn zijn dat hij direct kan laden. Er zijn al meubels die daarin voorzien en een laadbase koop je voor minder dan een tientje. Altijd makkelijker als zoeken naar een kabel en steeds erin en eruit.

    Weer een voorbeeld. Je snapt het wel, er is genoeg te verbeteren.

    • @turbobrick: Verrek, daar zitten een paar goede ideeën tussen. Complimenten ;). Multi-user zit wel op de MacBook, dan kom je met een vingerafdruk in je eigen omgeving terecht. Dat is werkelijk ideaal. Werkt overigens ook uit de kunst.

     Kickstand is ook een goede. Mag van mij wel wat mooier dan bij sommige toestellen, maar dat zou een bedrijf als Apple wel moeten kunnen. Alle hoesjes, covers en cases die ik voor de iPad heb gehad waren allemaal even waardeloos… Wederom een handige!

     Draadloos opladen is gemak. Voor mij zou het niet uitmaken. Want ik zou het oplaadpunt bij een stekker in de buurt moeten plaatsen, wat betekent dat ik de iPad op dezelfde locatie oplaad zoals ik nu zou doen. Maar eerlijk is eerlijk: neerleggen is makkelijk dan een lichting-kabeltje erin steken. Of heeft de iPad nu eindelijk ook USB-C/Thunderbolt 3? Want eigenlijk zou dat van mij wel mogen. Ook op de iPhone. Dan kan alles op USB-C. Wel zo makkelijk.

     • @willeme: En natuurlijk zal niet iedereen het gebruiken of nodig vinden, maar je hebt dan de optie.
      Er zijn zat mensen die nooit NFC, Bluetooth of zelfs de GPS sensor gebruiken. Maar als je dat wilt kan dat. Gebruik je je het niet dan heb je er ook geen last van.

      De meeste Macbook users hebben denk ik 1 account erop, maar het kan wel met meerdere.
      Een tablet is nog beter geschikt om door gegeven te worden en gaat makkelijker mee ergens naar toe dan een laptop die groter, zwaarder en veel duurder is. Met TouchID moet zoiets een eitje zijn.

      Ik ben nu aan mijn 4e ipad (ja ben een fan) maar in de afgelopen 7 jaar heb ik wel wat zaken gezien, gemist en tegen aan gelopen en dan kan je wel wat dingen bedenken.
      Als ik dat kan, dan kan een ontwikkel team van Apple dat zeker. Ik denk dat je in 1 maand wel 40 zinvolle en haalbare dingen kan verzinnen in hun geval.

      Des te vreemder dat we hier werkelijk waar NIKS nieuws zien behalve de pricecut die zo tegenstrijdig is met Apple.
      Jammer dat hun ze gewoon niet willen innoveren of vernieuwen.

     • @turbobrick: Inderdaad opmerkelijk. Ikzelf vind de iPhone 7 een prima toestel maar ik zou iedereen een 6S aanraden. De verschillen zijn gewoonweg te klein (alhoewel het scherm wel erg fraai is met een bizarre helderheid). Bij de MBP’s zijn er ook veel vernieuwingen, maar de iPad blijft een beetje achter.

      Ik gebruik de iPad niet intensief, dus voor mij zou het nieuwe toestel prima zijn, maar de punten die jij noemt hoeven niet eens zo duur te zijn. Het is gewoon bestaande techniek toevoegen.

      Mijn oude Sony Tablet doet het trouwens nog prima voor Youtube, Netflix en een fantastische mediaplager (met SD kaartjes voor extra geheugen!). Alleen jammer dat er maar één keer een update voor is geweest, terwijl mijn iPad nog steeds af en toe een update krijgt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *