Uitgelekt! Nokia Lumia met dual-sim

Foto: een Nokia Lumia met dual-sim
Twee simkaarten, één telefoon. Vooral handig als je een zakelijk en privénummer hebt, zo hoef je nooit twee aparte telefoons bij je te hebben. Of je doet een goedkoop sim only-abonnement om te bellen in de ene kaartsleuf, en goedkoop internet in de ander. Nokia schijnt nu een Lumia op de markt te brengen die dit ondersteunt.

Toptoestellen van bekende merken hebben het vrijwel nooit. Providers zijn namelijk niet zo happig op dual sim-fratsen, en maken dat kenbaar aan telefoonfabrikanten. Echter, we zien daar een verschuiving in. Nieuwkomers als Huawei bieden het al aan in Nederland – zij het als los toestel en niet via een provider – en ook Nokia waagt zich eraan.

Op het Twitteraccount van @evleaks is onderstaande afbeelding verschenen van een Lumia Windows Phone met twee netwerkstatussen. Ook zijn er twee bel- en sms-tegels afgebeeld. Noem ons gekkies, maar het lijkt haast niet anders te kunnen dat dat dit betekent dat beide simkaarten tegelijkertijd actief zijn.

De kans is groot dat het toestel, intern aangeduid als Moneypenny, geen high-end telefoon is. Dat zou betekenen dat hij wellicht niet naar Europa komt.

Moneypenny

No comments yet

  1. Ja, hier zit ik op te wachten! Snap niet dat er niet meer telefoons op de mark zijn die dit ondersteunen. ik woon in het buitenland en zou graag mijn NL sim er bij houden of anders idd die van mijn werk.

    • @sketcher: Zodra je twee simkaarten in één telefoon kan doen kun je gaan vergelijken welk carrier het beste signaal waar heeft. Vinden ze niet lukken. En ze hebben natuurlijk liever dat buiten je bundel belt in het buiteland. Vandaar dat je nauwelijks dual sim in het high end segment vind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *