Top 10: smartphones die helaas nooit op de markt kwamen

Emblaze First ELSE
Dat fabrikanten van telefoons er een sport van maken om zoveel mogelijk versies en varianten op de markt te brengen wist je ongetwijfeld al, maar niet alles wat ze bedenken haalt ook uiteindelijk de winkels. Hier een mooi overzicht van telefoons die nooit kregen was ze wellicht wel verdienden.

Trends komen en gaan en als fabrikant moet je daar op in kunnen spelen ook is het soms lastig om te bepalen welk besturingsysteem het beste gebruikt kan worden. Tegenwoordig is dat eigenlijk altijd Android met Windows Phone als alternatief. Of je kiest voor Ubuntu, maar ook die telefoon gaat wellicht nooit het productiestadium halen.

10. Nokia Lauta
Nokia Lauta
Deze telefoon met uitschuifbaar toetsenbord werd door Nokia in 2011 ontwikkeld, maar vanwege de beslissing om over te stappen op Windows Phone werd deze telefoon nooit in productie genomen.

9. BlackBerry Colt
BlackBerry Colt
De reden waarom BlackBerry deze telefoon vorig jaar niet op de markt bracht is niet helemaal duidelijk, maar waarschijnlijk kregen andere modellen zoals de nieuwe Z10 voorrang.

8. Emblaze First ELSE
Emblaze First ELSE
Deze telefoon werd als concept onthuld in 2010 en draaide op een besturingssysteem met de naam Else Intuition dat gebaseerd was op Linux. Helaas kregen de mensen achter dit project het niet voor elkaar om de telefoon in productie te nemen

7. HP iPAQ 610
HP iPAQ 610
Van deze telefoon werden in 2008 wel een handjevol exemplaren in Europa verkocht, maar vanwege juridische problemen is deze telefoon nooit wereldwijd op de markt gekomen.

6. Nokia 600
Nokia 600
Slechts 24 uur voordat deze telefoon officieel onthuld zou worden in 2011 besloot Nokia toch om de stekker eruit te trekken. Waarschijnlijk had de aanstaande switch naar Windows Phone daar iets mee te maken.

5. LG GW990
LG GW990
Deze vreemd vormgegeven telefoon van LG draaide op besturingssysteem MeeGo en omdat dat in 2010 nog niet helemaal soepel werkte was deze telefoon ten dode opgeschreven.

4. Sony Ericsson P5 Paris
Sony Ericsson P5 Paris
Waarom deze op Symbian UIQ3 draaiende telefoon met stylus 5 jaar geleden niet op de markt is gekomen is onbekend. En dat is best jammer want de specificaties zagen er destijds veelbelovend uit.

3. HTC 8X Zenith
HTC 8X Zenith
Vorig jaar wilde HTC deze op Windows Phone draaiende telefoon lanceren inclusief een 4.7-inch 720p Super LCD 2 scherm, maar dat kon het besturingssysteem helaas niet aan. Daarom werd toen maar besloten om de telefoon iets aan te passen en op Android te laten draaien. In de VS was deze telefoon toen verkrijgbaar onder de naam Droid DNA.

2. Nokia Android Phone
Nokia Android telefoon
Yep, Nokia heeft in 2011 inderdaad een telefoon gemaakt die gebruik maakt van Android als besturingssysteem. Waarschijnlijk had je zelf ook al geraden dat de deal met Microsoft er voor zorgde dat deze telefoon nooit in productie is gegaan.

1. Palm Pre 3
Palm Pre 3
Deze telefoon is eigenlijk een twijfelgeval, want hij is wel, in beperkte mate, op de markt gekomen. Toen de 3e generatie Pre werd gelanceerd maakte HP echter ook gelijk bekend dat ze zouden stoppen met besturingssysteem webOS. In de VS kwam deze telefoon helemaal niet meer op de markt en in Europa in beperkte hoeveelheden. Toevallig ken ik iemand die hemel en aarde heeft bewogen om er eentje te bemachtigen. Waarom? Ik zou het niet weten.

Nog geen reacties

  1. Ik heb anderhalf jaar geleden een Pre 3 op de kop kunnen tikken via Expansys en hoewel er enkele bugs inzaten die er voor zorgde dat hij bij elk inkomend gesprek dacht dat “Voicemail” me belde (zelf kunnen oplossen) en hij geen weg weet met verkorte nummers va sms-centrales werkt dit beestje nog steeds zonder enig probleem.

    WebOS was toen zijn tijd al een heel stukje vooruit als je kijkt wat Google nu probeert te doen met Android (Moto X): geen specificatie-race maar een toestel dat vlot en intuïtief werkt en alles heeft wat je nodig heb.

    Ik ben ondertussen al enige smartphones verder (de Pre 3 doet nu dienst bij m’n moeder) maar ik reken hem samen met de Galaxy Nexus tot een van de beste apparaten die ik gehad heb.

  2. Gaan we ook nog eens een top 10 presenteren van smartphones die eigenlijk nooit op de markt hadden moeten verschijnen? Dan wil ik bij dezen m’n eerste smartphone presenteren:

    De <a href=https://www.google.nl/#bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&fp=56bc10a0bf376281&q=samsung+sgh-f700v&safe=off.Samgung FHG-F700(v). In 2007 gepresenteerd als ‘iPhone-killer’, maar voorzien van een besturingssysteem dat niemand wilde ondersteunen (Croix, zie het maar als een voorloper op Baidu), een resistief scherm single-touch dat te wensen over liet, zonder wifi mogelijkheid dus altijd via je databundel internetten en tot slot ook nog eens in functionaliteit geknepen doordat deze alleen als Vodafone-branded in Europa op de markt werd gebracht… Als ik dat van te voren geweten had, had ik nog ff doorgespaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *