Test: iPhone X heeft de beste smartphonecamera*

iPhone X
Slecht nieuws voor Samsung?

De Amerikaanse Consumentenbond heeft alle recente smartphones onderworpen aan een cameratest. Interessant, want wie scoort er het beste? Is het Apple met de iPhone of Samsung met zijn Galaxy-reeks. Consumer Reports komt tot een aantal opvallende conclusies, maar daarover later meer. We beginnen liever met een kleine kanttekening: de Amerikanen hebben de Galaxy S9 nog niet meegenomen in de test, dus die kan ‘m ook niet winnen.

Dat zou zomaar eens bewust kunnen zijn, want nu is er een Amerikaanse winnaar: de iPhone X, gevolgd door de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus. Ja, je leest het goed: Apple bezet de complete top 3. Nog opvallender is het feit dat de iPhone 8 hoger scoort dan de iPhone 8 Plus, terwijl dat laatste toestel toch echt een uitgebreidere camera-module heeft. Consumer Reports verdedigt dat door te stellen dat de iPhone 8 goedkoper is en dat je de hogere prijs voor de iPhone 8 Plus niet terugziet in de kwaliteit van de foto’s.

Op de vierde plaats vinden we de eerste Samsung: de Galaxy S8+. Na nog twee iPhones (de 7 en de 6 Plus) volgen de Galaxy S8 en de Galaxy Note 8. Ook dit riekt op z’n minst naar vriendjespolitiek, want deze Samsung-toestellen staan juist bekend om hun geweldige camera’s.

7 Comments

 1. Weet je ik begin dit site minder serieus te nemen. İk heb wel veel te zeggen, maar ik ga helemaal niks zeggen.. Jullie begrijpen me wel.

  • @mstiic: Nee we begrijpen je niet. Vertel, leg eens uit? We publiceren toch echt wat Consumer Reports schrijft. En in de laatste alinea een kleine kritische noot én een sterretje in de titel als knipoog.

  • @mstiic: Ten tijden van de hoge X (en Pixel2) score zei iedereen dat DXOmark resultaten discutabel zijn. Nu met de S9+ (de normale heeft deze score niet) is dat natuurlijk niet anders.

   • @donstil: is ook zo …. The proof is in de pudding en de vele consumer en vlogger tests zullen aantonen wat in de praktijk de beste is ipv in een studio.
    We zagen in vrijwel iedere review de Pixel 2 duidelijk als beste uit de bus komen wat mede te danken was door de puike software.
    Nu zal het wellicht een ander verhaal zijn.

    In tech land zijn de S8/S8+ en de Note 8 inmiddels bejaard en de iphone X is ook al weer wat op leeftijd.
    Het zal me niks verbazen dat de S9 de nieuwe leader wordt, in de zomer de nieuwe Note, gevolgt door de Nieuwe Pixel 3 en voor de feestdagen doet Apple weer leuk mee. Rinse and repeat !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *