Telefoon opladen met….vuur?


Dat bij het opladen een telefoon warm wordt is een bekend verschijnsel. Nu is er een apparaatje wat dat juist omzet in elektriciteit.

Er zijn al meerdere manieren uitgevonden om zonder stopcontact toch over wat elektriciteit te kunnen beschikken, van kleine zonnepanelen tot, laten we zeggen, wat meer onconventionele manieren.

De PowerPot Thermoelectric Generator is een soort van draadje met een kastje eraan. In dit kastje zit een USB-poort. Als het draadje warm genoeg wordt, komt er 5 volt op die poort te staan en kan je er dus van alles aan opladen. Handig voor kampeerders, die zo tijdens het koken van een potje ook meteen wat stroom kunnen genereren.

De vraag blijft natuurlijk hoe lang het dan duurt om een leeg mobieltje weer tot leven te wekken met dit ding. Thinkgeek spreekt van 1 tot 2 uur, wat veel langer is dan de gemiddelde kampeerder nodig heeft om een blik bruine bonen (semi-)eetbaar te maken.

Als je de hele tijd je brander aan moet laten staan met een potje er op (wat dus ook niet droog mag koken, heel belangrijk) is het nog niet echt een economische manier van dingen doen. Je telefoon mag dan wel mooi vol zitten, maar zonder gas kan je niets opwarmen en dus niet eten. Alhoewel, met een opgeladen telefoon kan je wel weer een pizza bestellen…..
[lg_folder folder=”0_Divers/PowerPot_Thermoelectric_Generator/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

2 reacties

  1. Misschien nog helemaal niet zo’n gek idee.
    Als je echt iets lekker wil koken, duurt dat wel even op zo’n brandertje, dan kun je allicht je spullen wat bijladen. Maar daar zijn natuurlijk ook wel handigere dingen voor zoals zonnepanelen e.d.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *