Technologie doet Bitcoin de das om. Rolt de sneeuwbal door?

bitcoin-correctie-autobot
Ook de andere cryptomunten kleuren donkerrood.

Nadat de Bitcoin de afgelopen week een mooie rally maakten zagen we gisterenmiddag een hoogtepunt. De koers van de munt brak namelijk even door de psychologische grens van $ 9.000,-. Dat duurde echter niet lang, want vrijwel onmiddellijk volgde er een correctie. Deze zette door en trok bovendien de andere cryptomunten mee. Inmiddels lijken steeds meer handelaren hun winst te nemen en keldert de hoeveelheid geïnvesteerd kapitaal. In 24 uur is er al meer dan 25 miljard dollar uit de markt verdwenen en de tendens is nog steeds dalende.

Dit heeft uiteraard ook gevolgen voor de koers van de Bitcoin en de andere cryptomunten. Als we die resultaten bekijken doet de Bitcoin het met een verlies van 4,75% in 24 uur wellicht niet eens zo slecht. Verliezen van 10% of meer zijn geen uitzondering in de top-25. Gelukkig zijn de resultaten eerder deze week zo goed geweest dat de weekkoersen nog wel positief zijn.

Vraag is nu wat deze correctie heeft veroorzaakt. Normaal gesproken kun je een direct verband leggen tussen koersdalingen en kapitaal dat de markt uitgaat. In dit geval zit er steeds een aantal uur tussen de kapitaalopname en volgende significante koersdaling. Dit duidt erop dat er zogeheten autobots actief zijn. Deze doen automatisch transacties als de eigenaar van de Bot deze bij voorbaat ingeeft. Zo kun je een actie inzetten als de Bitcoin binnen een X periode een percentage Y verliest. Uiteraard een ideaal hulpmiddel om tijdens het lange hemelvaartweekend eens goed rust te nemen en zonder beurs-app vakantie te houden. Het jammere is wel dat het voor de investeerders op deze wijze een dure vakantie dreigt te worden. Dit temeer omdat de markt op deze manier een sneeuwbal creëert die steeds sneller van de koersberg afrolt. Is dit de laatste grote correctie of stappen we in het weekend makkelijk over deze tik en de $ 9.000,- heen? Ik ben benieuwd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *