Surface Pro 3 is een volwaardige vervanger voor je laptop [update: prijzen]

Surface Pro 3 van Microsoft komt eraan
Zojuist heeft Microsoft de Surface Pro 3 aangekondigd. Microsoft omschrijft de Surface Pro 3 dan ook als een combinatie tussen een tablet en een laptop.

Via een simpele handeling kan je de tablet omtoveren tot een laptop en net zo makkelijk verander je hem weer in een tablet. De tablet heeft een 12 inch Full HD display met een resolutie van 2160×1440 pixels. Hij is daarmee een stuk groter dan zijn voorganger, maar ook een stuk lichter. Het is op dit moment zelfs het dunste (9,1mm) apparaat dat een i7 processor gebruikt. Dankzij zijn magnesium behuizing weegt hij maar 800 gram.

Speciaal voor de Surface Pro 3 heeft Microsoft ook nieuwe fans ontwikkeld die nog platter, 30 % efficiënter en stiller zouden moeten zijn dan normale fans. Er komen een aantal versies beschikbaar die nu al te bestellen zijn in Amerika en Canada.

De goedkoopste met een adviesprijs van 799 dollar, heeft een Intel Core i3-processor met 4gb aan intern geheugen en 64gb aan flashopslag. De duurste met een prijskaartje van 1949 dollar komt met een Intel Core i7-processor met 8gb aan intern geheugen en 512gb aan flashopslag. De modellen zullen vanaf augustus in Nederland te koop zijn, wat ze in euro’s gaan kosten is nog niet bekend gemaakt.

De Surface Pro 3 heeft ook een nieuw design met een nieuwe kickstand, waarmee je hem in een hoek van bijna 150 graden kan zetten. Het fysieke toetsenbord is ook vernieuwd en dunner geworden dan zijn voorganger. Microsoft meldt daarnaast nog dat hij nu een stuk stabieler op schoot zal liggen door het grotere oppervlak.

Met de nieuwe Stylus pen kan je de Surface Pro 3 bedienen. Er zit een knop achterop waarmee je hem uit de slaapstand kan halen. Hiermee kan je snel een notitie toevoegen in de OneNote app. Met de knop aan de achterzijde van de stylus zou je ook foto’s kunnen maken met de 5 megapixel camera.

UPDATE: De Nederlandse prijzen van de Surface Pro 3 zijn bekend. Microsoft start de levering vanaf 31 augustus, opmerkelijk veel later dan de US-releasedatum van 20 juni.

ModelPrijs
Surface Pro 3 64 GB€ 819,00
Surface Pro 3 128 GB€ 1019,00
Surface Pro 3 256 GB€ 1319,00 (€ 1569,00 met Core i7)
Surface Pro 3 512 GB € 1969,00 (Core i7)

[gv data=”1t7rSZT_77E”][/gv]

10 reacties

  1. DAMN! hiermee veeg je alle concurrenten van tafel. simpel en toch innovatief als je alleen al naar die kick stand kijkt en hoe je het toetsenbord iets kunt ophogen.

    DAMN! die prijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *