Sony’s Smart Tennis Sensor houdt bij hoe goed je mept

Sony's Smart Tennis Sensor houdt bij hoe goed je mept
Voor de sportievelingen onder ons die graag een Roger Federer, Pete Sampras of Roy Emerson wil worden heeft Sony een kleine, maar ogenschijnlijk nuttige gadget uitgebracht. Een sensor die je onderaan een tennisracket plaatst waardoor deze opeens ‘slim’ wordt.

Het conceptmodel dat zijn debuut maakte op de CES in Las Vegas is nu vertaald naar een productiemodel. Het rode apparaatje wordt onderaan een racket geplaatst en meet vervolgens de slagsnelheid, de snelheid van de bal, de plek waar de bal contact maakt met het racket en het type slag dat gemaakt wordt. Data die naderhand geanalyseerd kan worden in een app voor iOA en Android, want computers know best. Met die app kun je ook een video van de tennismepperij opnemen, om later te analyseren met behulp van de data uit de sensor.

De Smart Tennis Sensor heeft een gewicht van slechts 8 gram, waarmee de balans van je racket minimaal zal wijzigen, en heeft een diameter van 31,3 millimeter. Het stukje hardware is echter alleen nog compatible met zes tennisracketmodellen van Yonex.

Eerder werd door Babolat Play al een soortgelijke tennisracket uitgebracht, met sensoren in het handvat.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *