Sony’s Playstation 4.5 kan ook met PS4 spelen


Kijk, dat is lief: de broertjes Playstation kunnen met elkaar spelen. Maar waarom zou je dan een PS 4.5 kopen?

Het geruchtencircuit rondom de tussentijdse upgrade voor de Playstation 4 heeft weer wat nieuwe input gekregen. Intern wordt de Playstation 4.5 de Playstation NEO genoemd, een beetje in lijn met de ge-upgradede telefoontjes die Samsung af en toe op de markt zet.

De midlife upgrade van de console moet voor betere graphics zorgen. Daarvoor zorgt een processor met 8 kernen die 2.1 GHz in plaats van de 1,6 GHZ van de normale PS4. Daarnaast zit er ook een betere GPU in en kan het RAM sneller lezen en schrijven. Belangrijk gevolg van de betere specs: 4K beeld en waarschijnlijk ook 60 frames per seconde.

Een van de leuke dingen die Sony voor de huidige bezitters van Playstations 4 heeft geregeld is dat het gameontwikkelaars gaat dwingen om hun spellen op beide consoles te laten werken. Dus verwacht geen exclusieve Playstation 4.5/NEO games.

De analisten verwachten dat het ding zo’n $400 gaat kosten en dat de gewone PS4 dan wat in prijs zal zakken om meer tegenover de Xbox One te komen te staan. Sta jij nu al te popelen om je PS4 in te ruilen voor een nieuwe of laat je deze upgrade even langs je heen gaan?

Eén reactie

  1. Beetje raar om een game console te maken die je niet zelfstandig kan upgraden met extra RAM of betere processor zoals een PC. Nu zit je echt vast aan die 50fps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *