Sony werkt aan virtual reality bril voor PlayStation 4

Sony virtual reality bril
Het lijkt erop dat Sony nog een reden heeft bedacht waarom je beter een PlayStation 4 kan kopen dan een Xbox One. In Japan zou namelijk gewerkt worden aan een virtual reality bril die je kan gebruiken in combinatie met de nieuwe spelcomputer.

Twee game websites claimen vanuit meerdere bronnen geluiden te hebben gehoord dat Sony achter de schermen druk aan het testen zou zijn met een dergelijke bril. Dat zou op dit moment gebeuren in combinatie met het spelletje Driveclub, waarbij je rond kan snuffelen in het interieur van een auto.

Enige tijd geleden zou Sony al op het punt gestaan hebben om de bril te onthullen, maar dat is toen op het laatste moment uitgesteld. Op dit moment wordt er gesproken over een onthulling volgende maand tijdens de Tokyo Game Show, maar het zou ook kunnen dat de introductie wordt uitgesteld tot volgend jaar.

Sony weet namelijk nog niet helemaal hoe ze deze bril willen positioneren. Ze kunnen het neerzetten als een leuke gimmick, maar ook als een ware musthave voor iedere gamer. Concurrent Microsoft zou ook aan een bril met Kinect werken voor de Xbox.

Het succes van de Oculus Rift zal er ongetwijfeld voor gezorgd hebben dat dit soort brillen een stuk serieuzer genomen worden. (via: eurogamer.net & computerandvideogames.com)

Op de afbeelding boven dit artikel zie je de Sony HMZ-T2. Een 3D bril die Sony volgens Sony een persoonlijke thuisbioscoopervaring moet bezorgen. Die bril kost €699 en is dus nogal prijzig.

Nog geen reacties

  1. Ik blijf mijn twijfels houden bij dit soort techniek/hardware. Tuurlijk, hoe cool is het om in een virtuele ruimte te “zijn” en alles als “echt” te beleven.

    Maar als voorbeeld idd de Virtual Boy; je kon/mocht niet langer dan een bepaalde tijd achter elkaar spelen en kinderen moesten helemaal uit de buurt blijven. Het is gewoon niet gezond. Beeld zit veel te dicht op je ogen en je hersenen worden voor de gek gehouden, wat 3D betreft.

    Je ogen focussen zich namelijk op het beeld dat enkele cm van je ogen zit maar je hersenen denken dat je je in een grote ruimte bevindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *