Snapchat slaat terug en steelt van Instagram

snapchat slaat terug bij instagram
Een waardige payback van Snapchat?

Dat grote applicaties zoals WhatsApp, Instagram en Snapchat van elkaar afkijken is zo gek nog niet. Maar wie de bal kaatst, kan hem terug verwachten. Dat zal Snapchat gedacht hebben tijdens de introductie van haar nieuwe feature, waardoor gebruikers een snap op Mijn Verhaal opnieuw kunnen afspelen door op de linkerkant van het scherm te tikken.

Deze functie is namelijk volledig afgekeken van Instagram Stories. Instagram heeft op zijn beurt haar Stories-feature weer volledig gekopieerd van Snapchat, waardoor Instagram ongetwijfeld het bloed onder de nagels heeft gehaald bij Snapchat. Door deze payback zou je echter kunnen stellen dat de bedrijven nu weer quitte staan.

Om de copycat van Snapchat enigszins te verbergen, geeft de app nu ook de mogelijkheid om ‘Wereldlenzen’ te gebruiken met de camera aan de achterkant. Met deze feature was het al mogelijk om via augmented reality je gezicht te vervormen, maar in de nieuwe Snapchat-versie kun je bijvoorbeeld ook je omgevingen vervormen. Denk hierbij aan wolken die spontaan een regenboog naar beneden storten, zoals in onderstaande video te zien is.

Daarnaast kun je makkelijker een snap delen met je vrienden door het scherm ingedrukt te houden en je contacten te selecteren. Wij zijn in ieder geval benieuwd welke app de volgende keer durft te stelen van zijn of haar buurman.

[gv data=”8CQL5JlNVdw”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *