Slecht nieuws voor The Last of Us en Uncharted

Slecht nieuws voor The Last of Us en Uncharted
Sony trekt de stekker uit de servers.

Wanneer een game op de console uitgebracht wordt met een multiplayer, dan moet je er van uitgaan niet eeuwig online te kunnen spelen met het spel. Op de PC is dat anders. Mocht een bedrijf kappen met het online houden van de servers, dan komen er altijd wel private servers waar je met een groep mensen op verder kunt gaan.

Dat is anders in het geval van The Last of Us, Uncharted 2 en Uncharted 3: Drake’s Deception. Deze PlayStation Exclusive games werden dik 10 jaar geleden uitgebracht op de PlayStation 3. Tot op de dag van vandaag kun je als PS3-gamer gebruik maken van de online speelmogelijkheden, maar daar gaat een einde aan komen.

De ontwikkelaars hebben bekendgemaakt dat de games over een paar maanden niet meer online te spelen zijn. Op 3 september trekt Sony de stekker uit de servers die dit mogelijk maken. De single player van de games zijn uiteraard nog wel te spelen. Om dit verdrietige nieuws toch nog enigszins vrolijk af te sluiten hebben de ontwikkelaars laten weten dat alle multiplayer DLC van de drie genoemde games gratis tot en met september te downloaden zullen zijn uit de PlayStation Store. Een mooi moment om je PS3 eens af te stoffen en deze games te spelen, mocht je de console nog hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *