Samsung ZamStar is een muziekapp voor de TikTok-generatie

Samsung wil muzikanten op een moderne manier bij elkaar brengen met een nieuwe sociaal medium genaamd ZamStar.

Technologie maakt het beter dan ooit mogelijk om mensen bij elkaar te brengen. Er zijn genoeg negatieve implicaties die bij sociale media horen, maar Samsung heeft daar wellicht een tegenantwoord op. Tijdens CES 2022 kondigt het miljardenbedrijf een speciaal platform met bijbehorende slimme gitaar aan. En het geheel is duidelijk gericht op de jongere generatie toekomstige muzikanten.

Samsung ZamStar voor sociale creativiteit

Het project van Samsung moet het gemakkelijker maken om muziek met anderen te kunnen delen en maken. Het fundament ligt bij ZamStar, een soort sociaal medium waar muzikanten aan elkaars muziek kunnen toevoegen. Dit concept is vergelijkbaar met de TikTok-functie ‘Duet’ waarbij gebruikers een videoreactie bij een bestaande video kunnen plaatsen.

ZamStar bestaat volledig uit dit concept en richt zich dan weer specifiek op muzikanten. Volgens Samsung is het platform toegankelijk voor iedereen, van beginners tot experts. Gebruikers kunnen naar lieve lust hun interpretaties van een nummer over dat van een ander plakken.

Speciale gitaar

Gelijktijdig met ZamStar maakt Samsung ook een daarvoor bedoelde gitaar genaamd ZamString bekend. De gitaar heeft led-lampjes onder iedere fret van iedere snaar om beginners zo signalen te geven van welke noten ze moeten spelen.

Ook dit concept bestond al in andere gedaantes. Denk aan de klassieke Guitar Hero-games, het latere Rocksmith en meerdere andere toepassingen van een interactieve gitaar voor beginners.

Vooralsnog heeft Samsung nog niet bekend gemaakt wanneer het sociale medium en de bijbehorende gitaar uit zullen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *