Samsung bewijst: reparatieprijzen iPhone belachelijk

i-phone-xs-reparatie
Samsung publiceert reparatieprijzen Galaxy 10… .

Dat de prijzen voor de nieuwste iPhones krankzinnig hoog zijn aardig kunnen oplopen was inmiddels bekend. Uiteraard is dit onderdeel van de merkstrategie en het verdienmodel van de telecomtechneut, dus dat is nog enigszins begrijpelijk. Natuurlijk probeert Apple ook als je de iPhone eenmaal hebt afgerekend geld aan je te blijven verdienen.

Zo kan je natuurlijk allerlei Apps aanschaffen of een leuk streaming-abonnement nemen. Een andere grote tak van inkomsten die voor de klant iets minder leuk is, is de onderdelenverkoop en reparatie. Dit is voor Apple een aanzienlijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Zij werken dan ook graag ‘onofficiële’ reparateurs tegen en staat maar zelden onderdelen van anderen toe. Toch begrijpen we steeds beter waarom anderen zich op die markt storten.

Samsung maakte namelijk recentelijk de tarieven van onderdelen voor reparatie van haar Samsung Galaxy S10 bekend. Als je zo’n toestel gekocht hebt en je breekt het glazen scherm, dan kost een vervangend scherm voor de voorkant € 279,99. Het achterpaneel vervangen kost je voor een witte € 46,99 en voor de andere kleuren € 52,99 (zwart) of € 53,99 (andere kleuren).

Mocht je jouw iPhone XS laten vallen en is deze aan vervanging toe? Dan mag je diep in de buidel tasten, want een nieuw OLED Touchscreen kost liefst € 581,99. Dit is dan weliswaar de hele behuizing, maar in vergelijking met Samsung ben je honderden euro’s duurder uit. Dergelijke prijsverschillen zijn over de hele linie te zien. Je kunt de kosten van reparatie iets dempen door iPhone Care + te nemen. Deze ‘verzekering’ kost echter € 229,- ex BTW en vervalt na twee schademeldingen. Bovendien betaal je bij een schade aan het display € 29,- eigen risico en zelfs € 99,- bij overige schade. Het is dus maar de vraag of zo’n verzekering zin heeft.

Al met al dus nog een factor die je goed moet overwegen wanneer je een nieuwe smartphone koopt. Het is met deze prijzen in ieder geval maar goed dat Apple van CEO Tim Cook niet te veel iPhones hoeft te verkopen.

Om de vergelijking zo eerlijk mogelijk te houden hebben we de tarieven van dezelfde onderdelenleverancier gehanteerd.

16 Comments

  • Dank voor het compliment. Helaas rekent Apple, als je schade aan het achterpaneel hebt deze schade als ‘overige schade’. Daarmee betaal je dus niet de prijs voor het scherm, maar de prijs voor ‘overige schade‘. Forbes heeft hierover vragen gesteld, maar nog geen antwoord gekregen. De prijs voor ‘overige schade‘ is bij de iPhone XS € 591,10.

   • @robertkroes:

    “Samsung states that replacing the Galaxy S10e, S10 and S10 Plus OLED displays will cost $199, $249 and $269 respectively. Apple charges $279 and $329 to repair the iPhone XS and iPhone XS Max”. Dat is de vergelijking tussen dezelfde reparatie ….

    Mischien ook even melden dat samsung uit eigen vijver repareerd. Ze zijn namelijk zelf de fabrikant van de schermen. Apple moet de schermen eerst kopen van samsung om ze te vervangen en ze betalen daarmee de hoofdprijs aan samsung.

 1. Wanneer er aanzienlijk meer woorden in de garantie staat tov bijvoorbeeld een beschrijving over de telefoon zelf.

 2. Vorige maand voor m’n zoon nog een telefoon gekocht met Snapdragon 845 SoC, 6 Gb ram, 128 Gb opslag, 4000 mAh accu en een non-premium maar wel veel duurzamere polycarbonaat behuizing, voor de somma van € 260,- Voor minder dan vijf euro nog een screen protector erop en een hoesje er om en je bent helemaal klaar. Ja, zo kan dat dus ook.

  • @rrrobert: jup … over een jaar kan je weer een nieuwe kopen … tussendoor gaan de gegevens van je zoon de halve wereld over dankzij android … en worden gevens gebruikt voor advertenties en ellende. Face id met 2d foro te hacken … fingerprint slecht … Chinezen kijken mee. Doe er ook nog ff facebook op en hij zit gebakken hoor ???

   Maar wel lekker goedkoop.

   • @dgh74: Lol, wist je dat persoonlijke advertentie gegevens totaal zinloos zijn?
    Net als bij enquetes heb je niks aan info over 1 persoon.
    Zogenaamde Privacy, De services “gratis” krijgen, Miljoenen euro’s rollen dankzij dit belachelijk onpersoonlijke ad netwerk waar je het geluid gewoon van uit kunt zetten terwijl je koffie zet…
    Daar kan ik goed mee leven hoor!

   • @dgh74: qua updatebeleid behoort (moederbedrijf) Xiaomi tot een van de betere – en anders is er geen merk dat zo sterk wordt gesupport door ‘de community’ dan Xiaomi. Zelfs voor telefoons van vier, vijf jaar oud worden nog nieuwe roms ontwikkeld, gebaseerd op de nieuwste Android releases – zowel officieel als onoficieel.
    Facebook wordt anno 2019 alleen nog gebruikt door 30-plussers en mijn zoon is 13 dus…
    Dat alléén de Chinezen maar aan spionage/datamining doen is een mythe. Bij Apple, Google, Microsoft, Facebook, Yahoo en etc. is het écht niet anders…

   • @dgh74: bla bla bla, wederom loop je achter de feiten aan.

    Pocophone infrarood gezichts herkenning, dus niet met 2d foto te kraken.
    https://beebom.com/poco-f1-ir-face-unlock-test/

    Facebook op een Android is net zo “zorgwekkend” als op een iPhone. Is bewezen, zoek maar op google.

    Daarnaast staan Huawei en Xiaomi bekend om hun snelle, maar vooral kwalitatieve fingerprint scanners. Test na test bewezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *