Samsung komt met Android 10 voor Samsung Galaxy S 10

samsung-galaxy-s10-galaxy-note-andriod-10-ui-2
Ook de functionaliteit van Samsung Galaxy Note 10 wordt uitgebreid.

Samsung is vanochtend druk doende met updates. Zo maakte zij bekend dat er bèta-versies van Android 10 en UI 2.0 uitgerold worden. Om daarvoor in aanmerking te komen moet je beschikken over een Samsung-account en op je beurt wachten. Men start namelijk in Zuid-Korea en rolt vervolgens uit naar Duitsland en Amerika. Of Nederland meedoet en wanneer ze dan aan de beurt komt is niet duidelijk.

Naast de features van Android 10, die we eerder al voor je op een rij zetten, blijkt uit het persbericht dat Samsung met UI 2.0 vooral inzet op minimale verstoring en het voorkomen van ongezond gebruik van de mobiel. Zo wordt Dark Mode uitgebreid naar het home screen. Daarnaast kan je op het homescreen ook de belangrijkste Apps zien als de smartphone vergrendeld is. Verder heeft men meldingen, zoals telefoongesprekken en wijzigingen in volume geminimaliseerd. Hierdoor kan je zo ongestoord mogelijk verder werken aan jouw taken. Hieronder zie je hoe dit uitpakt voor de volumeregeling.

samsung-galaxy-s10-galaxy-note-andriod-10-ui-2-2

Het hele persbericht kun je hier nalezen.

Daarnaast maakte Samsung bekend dat zij de functionaliteit van de Samsung Galaxy Note 10 uitbreidt naar andere toestellen.

Zo maakt Samsung de technologie voor het overzetten van handgeschreven tekst naar een notitie of zelfs een word-bestand ook open voor de Samsung Galaxy Note 9 en 8. ‘handwriting to text’ werkt alleen met S-pen, die steeds belangrijker lijkt te worden. Alle overige functie-uitbreidingen met tekst werken ook op de Galaxy’s zonder S-pen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *