Robot-kont helpt doktoren bij prostaatexamens

Nee, dit is Patrick
Dat medische studenten moeten oefenen is logisch, maar er zullen weinig vrijwilligers zijn die hun posterieur ten behoeve van de wetenschap willen stellen. Daar komt Patrick de robot nu mooi voor in aanmerking.

Voordat een medische student de witte jas aan mag trekken en in konten mag prikken in de naam van wetenschap, moet deze natuurlijk eerst een uitgebreide opleiding hebben ondergaan. Daar helpt deze robo-reet bij. Niet alleen meet deze hoe grondig het onderzoek gebeurt, maar ook of de kontfriemelaar misschien per ongeluk teveel kracht zet of iets aanraakt wat ie niet zou moeten doen.

Maar dat is niet de enige functie van dit mechanisch achterwerk. Terwijl de dokter bezig is meet het ding ook hoe hij verder met de patiënt om gaat. Hoe vaak maakt hij oogcontact? Blijft hij praten of wroet hij in stilte? Het bijbehorende beeldscherm geeft de dokter een interactieve ervaring met de virtuele kont-eigenaar, waarbij deze ook feedback kan geven.

Op dit moment wordt Patrick de robo-togus ingezet op Drexel University in Philadelphia en bij de University of Florida, waar hij een nieuwe generatie medici opleidt tot perfecte uitvoerders van het gevreesde prostaatonderzoek. (via: huffingtonpost.com)

7 Comments

 1. Mijn huisarts heeft ook eens bij mij zo’n onderzoekje gedaan, geen probleem en was een vrolijk tussenonsje.

  Waarom kunnnen de studenten niet bij elkaar oefenen Thommie, daar hoeft de premiebetaler toch niet voor op te draaien?

  • @gallardogt: Het is trouwens ‘onderonsje’ ofzo.
   Maar ik hoop in ieder geval dat hier op apparata.net meer reacties komen, ook van autobloggers(Sir, luister!), want ook apparata heeft leuk nieuws en verdient meer aandacht.

  • @gallardogt: ik heb ook wel eens een dergelijk onderzoek moeten doorstaan en het viel allemaal reuze mee idd. Er hangt een rare taboe omheen terwijl dat niet nodig is, we willen allemaal liever gezond zijn of beter worden met dergelijke onderzoekjes dan ziek zijn zonder lijkt me.

 2. Kijk als het nou lekkere geile vrouwenkonten waren van Brazzers ofzo, kan ik nog in komen.. Maar dit; nee liever niet. Maar goed dat er zo iets bestaat voor medisch vlak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *