Retorische vraag: zijn iPhones te duur?

iPhone 6
Hier een klein voorbeeldje…

Niet de duurste onderdelen, toch de duurste verkoopprijs. Apple weet dankzij een gelikt besturingssysteem en een killer design van de iPhone een absolute winstmachine te maken. Hoe die winst zich precies verhoudt ten opzichte van de concurrentie? Dat wordt (enigszins pijnlijk) duidelijk gemaakt in de nieuwste marktcijfers van Strategy Analytics. Ze becijferden hoeveel winst smartphonefabrikanten in het vierde kwartaal van 2014 maakten. Het totaal komt uit op $21,2 miljard, een stijging van 31 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Global Smartphone Profit in Q4 2014

Goed nieuws voor iedereen? Nee, dat niet. Apple wist wederom de grootste punt van de winsttaart te pakken. Een whopping 88,7 procent. Een jaar eerder lag dat percentage nog op 70,5 procent. Ondertussen vangen fabrikanten die Android-toestellen maken de klappen. Ondanks dat het OS in aandeel groeide, nam het aandeel in de winst af: van 29,5 procent in Q4 2013, naar 11,3 procent in Q4 2014. En in dollars: van 4,8 naar 2,4 miljard.

5 reacties

  1. Ze hebben naar mijn mening wel de fijnste Soc’s, geen octa-core geneuzel die ondanks energie-besparende features toch accu vreten.

    Voor de rest typisch onwetende praat over design en os, die cijfers zijn uiteraard feiten.

  2. Goede telefoons, maar echt wel te duur. Apple kan je als bedrijf niets kwalijk nemen. Hun marketing heeft gezorgd voor klanten die effectief overtuigd zijn van de superioriteit van het merk. Ze zijn dus volledig bereid om die prijzen te betalen omdat ze geloven dat die producten effectief die hoge prijs waard zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *