‘Releasedatum PS 5 bekend en de activiteiten daar naartoe’

PlayStation-5-lanceerdatum-bekend-State-of-Play-2019-2020
Ook de onderwerpen voor de november-update zijn gelekt.

Op social media is rumoer ontstaan nu een senior marketing manager van Sony na zijn ontslag bezig is zijn e-mails digitaal te archiveren op openbare kanalen. De correspondentie bevat veel details, maar ook specifieke gegevens over het evenement ‘State of play’ dat voor 1 november op de planning staat. Nog veel interessanter is dat in een andere mail de datum voor de lancering van PlayStation 5 is gelekt.

State of Play 1 november 2019
Op 1 november houdt Sony de volgende ‘State of Play’, waarin ze de onthullingen voor PlayStation 4 voor de komende tijd bekend maken. Uit de mails blijkt dat de meeting gefocust zal zijn op de games ‘Death Stranding’ (waarvoor men een trailer ter lancering uit zal brengen) en ‘The Last of us part 2’ waarvoor men een trailer met releasedatum zal uitbrengen. Daarnaast is er aandacht voor ‘Star Wars: fallen Jedi’, maar daar is (nog) geen trailer voor bekend gemaakt. Overigens heb je nog tot september om ‘The Last of us’ multiplayer gratis te downloaden.

Ook heeft men intern besloten dat de software-updates voor PlayStation 4 beperkt worden en alleen gericht zijn op de twee paradepaardjes waar een trailer voor uitgebracht wordt. De rest van de technische updates bewaart men voor de PlayStation 5.

Dit betekent dat er een andere grote game, ‘Ghost of Tsushima’, onbesproken zal blijven. Uit de e-mails blijkt dat men wel tevreden is over de voortgang, maar dat er vertragingen zijn ontstaan in de techniek. Dit omdat er veel aanpassingen nodig bleken om de game geschikt te maken voor PlayStation 5. Men heeft dan ook besloten dat de marketingcampagne voor deze game wordt opgestart rond de lancering van de PlayStation 5.

Lancering PlayStation 5 – PlayStation Meeting 2020
In een belangrijkere e-mailwisseling wordt bekend dat het management van Sony een evenement gaat organiseren ter lancering van de PlayStation 5. Dit evenement ‘PlayStation Meeting 2020’ genaamd, zal ook de start van de campagne rond ‘Ghost of Tsushima’ inluiden. De datum waarop dit alles plaats gaat vinden? Vrijdag 21 februari 2020. Zet jij hem alvast in jouw agenda?

Je kunt de lekken uit de e-mails en reactie van het internet lezen via 4Chen of Neogaf.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *