‘Regenboogvlag’ laat iPhone crashen [video]

Regenboogbericht crasht iPhone
Als ontvanger ben je er weerloos tegen.

Eind vorig jaar hadden we al een tekstbericht met een bijlage dat iPhones liet vastlopen. Door een iOS-update is het tekstbericht echter onschadelijk gemaakt. Dankzij het YouTube-kanaal EverythingApplePro weten we echter dat er (helaas) een nieuw crashbericht rondgaat. Schrale troost: het bericht is een stuk kleurrijker dan de vorige.

Het gevaarlijke tekstbericht bestaat uit een witte vlag-emoji, het cijfer 0 en een regenboog-emoji. Wanneer je iPhone iOS 10 draait, probeert je smartphone de drie tekens van het ontvangen bericht te combineren tot een regenboogvlag. Dit lukt echter niet, waardoor je iPhone vastloopt en uit zichzelf opnieuw opstart.

Anders dan voorgaande berichten is dat je bij het ontvangen van het speciale ‘regenboogbericht’ meteen kansloos bent: zonder het überhaupt te openen, slaat je iPhone al op tilt. Gelukkig is het bericht niet schadelijk voor je smartphone en laat het ‘slechts’ je toestel opnieuw opstarten.

In onderstaande video van EverythingApplePro valt te zien hoe het bericht gemaakt wordt en wat er met het ontvangende toestel gebeurt. Apple zelf wilde (nog) niet reageren op het vervelende regenboogbericht.

[gv data=”G0iPhSuiMpk”][/gv]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *