Reactie op Xbox gerucht kost hoge pief bij Microsoft z’n baan

Microsoft


De kracht van social media: Een korte discussie op Twitter over de nieuwe Xbox heeft Microsoft’s Creative Director Adam Orth zijn baan gekost.

Adam Orth reageerde via Twitter op het gerucht dat de nieuwe Xbox altijd online moet zijn om spellen te kunnen spelen. Het gegeven dat de gameconsole zonder internetverbinding niet bruikbaar zou zijn, heeft nogal wat stof doen opwaaien in de gamecommunity. Orth snapt helemaal niets van die commotie en reageerde met een aantal ongezouten tweets.

Adam Orth tweets on Xbox rumour

Adam Orth tweets on Xbox rumour

Het feit dat Orth als Creative Director bij Microsoft zo sterk in de verdediging schiet, zou voor velen een extra bevestiging zijn dat het gerucht klopt en daar is Microsoft allerminst gelukkig mee. Het bedrijf gaat nog altijd niet in op de geruchten, maar liet in een verklaring wel het volgende weten:

“We apologize for the inappropriate comments made by an employee on Twitter yesterday. This person is not a spokesperson for Microsoft, and his personal views do not reflect the customer centric approach we take to our products or how we would communicate directly with our loyal consumers. We are very sorry if this offended anyone, however we have not made any announcements about our product roadmap, and have no further comment on this matter.”

Voor Adam Orth heeft de kwestie echter nog een staartje gekregen. Het is nog niet officieel bevestigd, maar ingewijde bronnen hebben aan Game Informer laten weten dat Orth niet langer werkzaam is bij Microsoft. Het is onduidelijk of hij vrijwillig is opgestapt of is ontslagen.

Eerlijk is eerlijk, het was ook niet heel handig van de beste man in zijn positie.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *