Pokémon GO ontwikkelaar aan de slag met Harry Potter

Harry Potter Pokémon GO game
Binnenkort een potje zwerkbal spelen op je smartphone in augmented reality?

Vorig jaar zette Niantic de halve wereld op zijn kop met de introductie van Pokémon GO. Het razend populaire AR-spelletje werd al snel een absolute kraker wereldwijd met miljoenen spelers per dag. Inmiddels is de hype wat gezakt, maar zijn er nog altijd veel trouwe spelers. Desondanks lijkt het erop dat ontwikkelaar Niantic klaar is voor een volgende stap.

Naast Pokémon GO en Ingress brengt de ontwikkelaar volgend jaar namelijk een augmented-reality game uit die gebaseerd is op de Harry Potter-franchise. De informatie is afkomstig van Techcrunch, die het nieuwtje op zijn beurt weer van een betrouwbare, anonieme bron heeft verkregen.

Grote kans dat het hier gaat om Kris Abel. Hij zou door hebben gesluisd dat Warner Bros. en Niantic hierover hebben gesproken. De game zou volgens Abel Harry Potter: Wizards Unite heten. Onder meer toverspreuken, avonturen en legendarische beesten zouden in het spel verwerkt worden.

Techcrunch meldt verder dat de invloed van Ingress groot zal zijn op de nieuwe Harry Potter-game. Denk aan het vinden van power-ups, strijden om locaties en andere manieren van vechten in de echte wereld dankzij augmented reality. De release van het spel staat naar verluidt gepland in 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *