PlayStation 4: alles wat de Xbox One niet is

Sony PlayStation 4
Sony heeft ons even laten wachten, maar enkele uren geleden is dan eindelijk de vierde generatie van de PlayStation onthuld. En met een prijs van 399 euro is die 100 euro goedkoper dan de Xbox One (499 euro). Daarnaast kent de PS4 veel minder restricties dan de gameconsole van Microsoft.

We moeten geduld hebben tot het eind van het jaar voordat de nieuwe PlayStation in de (digitale) winkel ligt, maar die paar maandjes extra kunnen we ook nog wel wachten.

Wat we alvast wel weten is dat het mogelijk is om (fysieke) PlayStation 4 spelletjes gewoon te ruilen met je vrienden. Ook hoeft je PS4 niet minimaal eens in de 24 uur online te zijn. Allemaal zaken die bij de Xbox One anders liggen.

Gecombineerd met zijn lagere prijs zou de PS4 daarom wel eens een verkoopklapper kunnen worden.

In onderstaande video laat men zien hoe je PS4 spelletjes moet delen 😉
[gv data=”kWSIFh8ICaA”][/gv]

Liefhebbers kunnen hieronder nog de 2 uur en 3 kwartier durende persconferentie van Sony tijdens de E3 bekijken.
[gv data=”DmoZAPDV3ew”][/gv]

[lg_folder folder=”Sony/PlayStation_4/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

18 Comments

  • @diehard: De Xbox 360 vind ik gewoon lang niet zo goed als de PS3, dat wilt natuurlijk niet zeggen dat ie slecht is.
   Deze PS4 is zelfs goedkoper dan de Xbox One… Iedereen die voor de Xbox kiest is goed gek 😉

 1. Ik speel denk ik al ruim 10 jaar (tevreden) op de eerste twee consoles van Xbox, maar denk dat ik deze keer toch voor Playstation ga. Simpelweg minder gedoe en 100 euro goedkoper. Design van de One is dan wel weer mooier…

 2. Vind persoonlijk de Xbox controller super fijn in vergelijking met die van de ps.. Las trouwens bij jullie conculega’s van nutech dat wanneer je gebruik wilt maken van de multiplayer functie op de ps4 je een abonnement van bijna 5€ pm moet hebben (PlayStation plus). Erg duur in verhouding met Xbox live wat je, als je even zoek, al hebt voor 37€ pm.

    • @Yeelen: Dat was inderdaad zo maar volgens nutech is dat dus veranderd.

     ‘Verder is bekend geworden dat online multiplayer voor PS4-games enkel mogelijk is wanneer spelers een Playstation Plus-abonnement hebben. Dit kost iets minder dan vijf euro per maand en geeft verder toegang tot het opslaan van savebestanden in de cloud en een selectie aan maandelijkse games die zonder extra kosten te downloaden zijn.’

     • @Yeelen: Tja, als je nu naar de aanschaf prijs van de consoles kijkt plus een Xbox live of ps+ abonnement voor een jaar scheelt het het nog maar €20 in het voordeel van de PlayStation. Dan komt het er dus aan op aan waar je voorkeur ligt en wat je met het apparaat wil. Zo als ik eerder al zei vind ik de controller van de Xbox een stuk prettiger, ‘t is alleen wel jammer van dat gedoe rond de 2dehands games. En internet heb ik toch wel dus zie daar niet echt een probleem ontstaan. Als extratje krijg je trouwens de kinetic2 bij de Xbox, al betwijfel ik hoe veel je dat gaat gebruiken (bij games). Maar dat ligt er natuurlijk ook aan wat de ontwikkelaars doen en gaan aanbieden.

     • @meatpuppet: Hoe bedoel je €20 verschil? De PS4 is €100 goedkoper, en Xbox Live Gold kost evenveel als PS+. Daarbij krijg je nog eens Drive Club gratis bij PS+. Mijn keuze is zeker gemaakt 🙂

     • @Yeelen:Had van die 5euro pm voor de ps voor het gemak even 10€ gemaakt. Dan zijn de abonnementskosten bijna hetzelfde inderdaad. Xboxlive voor een jaar kan je wel onder de 40euro vinden op het internet dus dan is het voordeel van 80€ in favor voor de PlayStation. Toch bijna weer 2games.

      (btw erg fijn die edit functie apparata;)

 3. Ben ik de enige die het héél toevallig vind dat de apparaten zo veel op elkaar lijken?

 4. ik ben van het begin af aan al xbox fan maare denk toch dat het dit keer de ps4 gaat worden omdat ik niet van plan ben 100 euro meer te betalen voor iets dat ik toch niet ga gebruiken.
  alleen als het gerucht klopt dat xbox standaard dedicated servers gaat gebruiken kan mij nog over de streep trekken

 5. Vandaag met RTL7 hadden ze het over de xbox one en de ps4 maar ze hadden overgeslagen of dat de xbox one geen cd games krijgt.. Stel als iedere spelcomputer geen cd’s meer nodig heeft. dan kan de gamemania (want de freerecordshop is al falliet) wel sluiten..

  Het autogerelateerde nieuws vandaag op RTL7 met technologie: Apple heeft deals met een heleboel automerken om hun IOS compatible te maken met de auto.. Omdat ome agent het niet leuk vind dat je je telefoon in je hand houd tijdens het rijden..

  PS: Wie zeurt moet niet reageren maar dit overslaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *