Oppo N1 heeft een draaibare camera

Oppo N1
Maak kennis met de Oppo N1, een phablet die beschikt over een draaibare 13 megapixel camera. Zo kan je eindelijk selfies nemen met een hoge resolutie.

Het Chinese Oppo kennen we in Nederland vooral van de Find 5 en Find 7, maar het bedrijf heeft grote plannen. Met deze N1 laten ze zien dat er ook echt iets unieks bedacht kan worden.

De Oppo N1 beschikt over een aluminium frame en de body zou moeten lijken op keramiek. Binnenin vinden we een 1.7GHz quad-core processor van Qualcomm, 2GB RAM, 16GB of 32GB opslagcapaciteit en een accu met een capaciteit van 3610mAh.

Het scherm is 5.9-inch groot en beschikt over 1920×1080 pixels (1080p), maar het meest opvallend is de camera. Deze 13 megapixel camera kan 206 graden draaien en beschikt over een dubbele LED flitser. De lens zelf bestaat uit 6 onderdelen.

Deze telefoon is ook aan de achterkant te bedienen. Zo kan je scrollen en foto’s maken door de achterkant aan te raken. Iets wat we tegenwoordig steeds vaker zien.

Het zal geen verrassing zijn dat deze telefoon draait op Android, 4.2 in dit geval, en dat hij voorzien is van de bekend ColorOS skin van Oppo. Bijzonder is echter dat Oppo, als eerste fabrikant, een samenwerking is aangegaan met CyanogenMod. Op termijn komt er een ROM beschikbaar van CyanogenMod voor de N1 die is ontwikkeld in samenwerking met Oppo.

[gv data=”Whb2PRU3m-U”][/gv]

[gv data=”CUHonCDcCQ8″][/gv]

Nog geen reacties

  1. Eindelijk duckface selfies in hi-res! Maar serieus: dit is wel een grappige en nuttige feature. Dat er niet eerder telefoons met zo’n constructie waren.

  2. Had al een LG een jaar of 8-9 terug die ook een draaibare camera had. Wel geen Hi-res natuurlijk, het was nog een tijd waar 1mp op een gsm standaard was ipv 10mp….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *