Ongewenste kids voorkom je met de sperma-schakelaar

sperma schakelaar
Anticonceptie Nieuw Stijl is in aantocht. ‘Heb je een condoom?’. ‘Nee, ik heb een schakelaar op mijn ballen’.

Onveilige seks heeft twee belangrijke nadelen: kans op SOA’s, en kans op zwangerschap. Deze risico’s kun je aanzienlijk verkleinen met een condoom, maar binnenkort is er een andere mogelijkheid: je eigen vruchtbaarheid uitschakelen met een schakelaar, en het er wat de SOA’s betreft maar gewoon zo’n beetje op wagen.

Bimek SLV is eigenlijk een soort poor man’s vasectomie. Bij een vasectomie (medische sterilisatie) worden de zaadleiders geblokkeerd of gesloten, zodat er geen zaad in het sperma terechtkomt (ja, dat zijn twee verschillende dingen). Ben je eenmaal gesteriliseerd, dan kun je het proces eventueel omkeren, maar heel gemakkelijk is dat niet: daar komen weer operaties aan te pas. Het is zeker geen gevalletje van: schakelaar omhalen en gaan met die banaan.

Enter Bimek SLV. Bij deze uitvinding van de Duitser Clemens Bimek wordt er een klem op de zaadleiders geplaatst (voel je niks van, schijnt), die is voorzien van een schakelaartje van enkele millimeters dik, dat gemaakt is van het materiaal PEEK Optima. Het apparaatje kan worden ingebracht in een operatie van een half uurtje. Het schakelaartje zit in je balzak, maar je kunt het door de huid heen bedienen. Een veiligheidspin (kun je er nog tegen?) moet voorkomen dat dit per ongeluk gebeurt.

Twee obstakels staan Bimek nog in de weg: er is geld nodig (5,5 miljoen dollar, te verkrijgen via een crowdfunding-campagne), én zijn vinding moet nog worden goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration), zodat hij de Bimek SLV in de V.S. kan verkopen. De eerste stappen worden momenteel gemaakt: later dit jaar vindt een test plaats met 25 mannen. Een experimentele schakelaar op je zak en een al even experimentele klem op je zaadleiders? Zal wel een prima vergoeding zijn. Gemikt wordt op een totaalprijs (schakelaar + operatie) van $5460 en beschikbaarheid in 2018. Ondertussen is de muziektampon wel al gewoon te koop.

Bekijk een duidelijke uitleg in onderstaande video:

[gv data=”nPk7No9mnWQ”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *